Bild som illustrerar Registrator

Registrator lön

33 000 kr

Övriga kontorsassistenter och sekreterare

Vad blir lönen efter skatt?

25 500 - 49 600 kr / månaden

Kvinnor tjänar 99% av vad män gör.

Administration, ekonomi

Löneutveckling Registrator

Snittlön 33 000 kr
Män 33 400 kr
Kvinnor 32 900 kr
Yrket Registrator och dess lön

Yrkesprofil: Registrator

Registratorer, även kända under den bredare kategorin som övriga kontorsassistenter och sekreterare, spelar en central roll inom administrativa avdelningar. De ansvarar för att hantera och organisera dokument och register, vilket är avgörande för effektiv informationshantering inom organisationer.

Löneutveckling och aktuell statistik

Den genomsnittliga lönen för en registrator i Sverige är för närvarande 33 000 kr per månad. Detta visar en ökning från föregående års genomsnittslön på 32 000 kr, vilket markerar en positiv trend i löneutvecklingen för yrket. Löneskillnaden mellan könen är relativt liten, där kvinnor tjänar i genomsnitt 32 900 kr, vilket är 99% av de 33 400 kr som män tjänar i samma yrkesroll.

Utbildning och kvalifikationer

För att arbeta som registrator krävs oftast en eftergymnasial utbildning inom administration eller dokumenthantering. Många arbetsgivare föredrar kandidater med kunskaper i databashantering och arkiveringssystem. Utbildningar som är relevanta för yrket kan inkludera kurser i kontorsadministration, informationsteknologi och juridisk administration.

Viktiga egenskaper

En framgångsrik registrator bör vara noggrann, organiserad och ha god förmåga att hantera konfidentiell information. Förmågan att arbeta både självständigt och i team är också viktig, liksom goda kommunikationsfärdigheter.

Arbetsmarknad och förutsättningar

Arbetsmarknaden för registratorsyrket är stabil med möjligheter inom både offentliga och privata sektorer. Yrket kräver ofta att man är flexibel och anpassningsbar, eftersom dokumenthanteringsprocesser kontinuerligt utvecklas med ny teknik.

Tips för arbetssökande

För den som är intresserad av att arbeta som registrator är det viktigt att hålla sig uppdaterad med de senaste verktygen och teknologierna inom dokument- och informationshantering. Att bygga ett nätverk inom branschen kan också vara fördelaktigt för framtida jobbmöjligheter.

Eventuella förmåner

I många fall erbjuder arbetsgivare betalda vidareutbildningar för att deras anställda ska hålla sig uppdaterade med de senaste metoderna och systemen inom dokumenthantering. Andra förmåner kan inkludera betald mobiltelefon och möjligheter till flexibelt arbete, vilket bidrar till en balanserad arbetsmiljö.

Sammanfattning

Att arbeta som registrator innebär en viktig funktion i många organisationers administrativa kärna. Med en stabil arbetsmarknad och möjligheter till kontinuerlig utveckling, är yrket attraktivt för de som har intresse av administration och informationshantering. Löneutvecklingen visar även på en positiv trend, vilket gör yrket till ett ekonomiskt hållbart val.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en Registrator är 49600 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar inom den Offentlig sektorn och har en forskarutbildning. Den högsta lönen för en man inom samma yrke är 48800 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en Registrator är 25500 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar inom den Statliga sektorn och har en förgymnasial utbildning kortare än 9 år. Den lägsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 26200 kr.
Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Registrator har SSYK-koden 4119, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Yrkesbarometern

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Elpriset - Dagens och morgondagens elpriser i Sverige 19-20 juli 2024
  Elpriset Fre, 19 jul 2024 - 13:02
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter