Richard Andersson

Richard Andersson - Tis, 4 jun 2024 - 18:02

Nationalekonomi Information
Våra datakällor
3 Gilla

Våra Datakällor och Hur Vi Hanterar Dem

Vi på Statsskuld.se är dedikerade till att erbjuda den mest noggranna och uppdaterade informationen för våra användare. För att säkerställa detta använder vi en mängd olika datakällor och metoder för att samla in och bearbeta data. Här är en översikt över våra huvudsakliga datakällor och hur vi hanterar dem:

Lönestatistik från SCB

Vi använder lönestatistik från Statistiska Centralbyrån (SCB) för att ge en korrekt bild av löner inom olika yrken. SCB är en pålitlig och omfattande källa för statistik i Sverige, och deras data hjälper oss att ge exakta och aktuella löneuppgifter.

Valutakurser och Statsskuldsdata från Riksbanken

För att hantera valutakurser och statsskuldsdata använder vi information från Riksbanken. Detta säkerställer att våra växlingskurser och ekonomiska data är uppdaterade och korrekta. För mer ovanliga valutor använder vi en annan extern datakälla för att komplettera den information vi får från Riksbanken.

Opinionsdata

Opinionsdata samlas in både manuellt och via hemsidan "val.digital". Genom att kombinera dessa källor kan vi ge en bredare och mer nyanserad bild av aktuella opinionstrender.

Elpriser från entsoe.eu

För att få tillförlitlig information om elpriser använder vi data från entsoe.eu. Dessa priser anges i euro, och vi använder sedan de senaste valutakurserna för att omvandla dessa priser till svenska kronor och ören. Detta gör att vi kan ge en korrekt representation av energikostnader i vår data.

Användning av OpenAI

För att säkerställa hög kvalitet på våra texter och artiklar använder vi oss av OpenAI. Detta innebär att alla våra texter rättas, förbättras och skrivs om för att garantera en jämn och hög nivå. Till exempel har denna artikel skrivits av mig, Richard Andersson, och sedan förbättrats och korrigerats av en AI för att ge det bästa möjliga resultatet.

Genom att använda dessa olika datakällor och metoder strävar vi efter att ge våra användare den mest tillförlitliga och aktuella informationen. Vår ambition är att alltid leverera hög kvalitet och noggrannhet i allt vi publicerar.

Sveriges Statsskuld

1 076 971 839 098KR
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Läs även
 • Bild som illustrerar Info
  Information Sön, 21 jul 2024 - 12:43
 • Bild som illustrerar Info
  Information Sön, 21 jul 2024 - 12:43
 • Bild som illustrerar Info
  Information Tis, 4 jun 2024 - 18:02
 • Visa fler ->