Hydroterapeut lön

Terapeuter inom alternativmedicin

Vad blir lönen efter skatt?

Hälso- & sjukvård

Vad innebär det att arbeta som Hydroterapeut?

En Hydroterapeut arbetar med att behandla patienter genom användning av vatten i olika former och temperaturer. Det kan handla om varma bad, kalla omslag, ångbad, eller vattenmassage. Målet med behandlingen är ofta att lindra smärta, förbättra blodcirkulationen och främja avslappning och läkning. Hydroterapi används ofta som en del av rehabilitering efter skador eller operationer, men kan även användas för att behandla kroniska sjukdomar och smärttillstånd.

Lön och arbetsmarknad för Hydroterapeuter

Tyvärr finns det för närvarande ingen tillgänglig data för genomsnittslönen för Hydroterapeuter i Sverige, vilket gör det svårt att ge en exakt siffra. Detta innebär att vi saknar specifika löneuppgifter både för män och kvinnor inom yrket. Den senaste mätningen visar ingen förändring i snittlönen, som fortfarande står på 0 kronor. Det kan bero på att yrket är relativt ovanligt i Sverige eller att det är en yrkeskategori som är svår att definiera och samla in statistik för.

Utbildning och kompetenskrav

För att arbeta som Hydroterapeut krävs det vanligtvis en utbildning inom alternativmedicin eller fysioterapi med en specialisering inom hydroterapi. Utbildningen kan variera beroende på var du studerar, men den bör inkludera både teoretiska och praktiska moment. Vanligtvis ingår anatomi, fysiologi, hydrologi och olika tekniker för vattenbehandling. I Sverige kan det vara nödvändigt att ha en legitimation som fysioterapeut, beroende på arbetsplats och krav.

Vad ska man tänka på om man vill bli Hydroterapeut?

Om du överväger att bli Hydroterapeut bör du vara intresserad av att arbeta med människor och ha en stark vilja att hjälpa andra. Du bör också vara bekväm med att arbeta i en miljö där vatten är ett centralt element, och vara medveten om de fysiska kraven som kan komma med att arbeta med vattenbehandlingar. God kommunikationsförmåga och empati är också viktiga egenskaper.

Arbetsmiljö och förmåner

Arbetsmiljön för en Hydroterapeut kan variera beroende på arbetsplats. Många arbetar på rehabiliteringscenter, spa-anläggningar, eller inom sjukvården. Det är viktigt att arbetsplatsen är utrustad med rätt typer av bassänger, badkar och andra vattenbehandlingsutrustningar. Förmåner kan variera beroende på arbetsgivare, men det är vanligt att arbetsplatser inom hälso- och sjukvården erbjuder förmåner som betald vidareutbildning och hälsovårdsförmåner.

Förutsättningar för att få jobb

Arbetsmarknaden för Hydroterapeuter kan vara begränsad i Sverige, men det finns möjligheter, särskilt inom rehabilitering och spa-industrin. Att ha en bred utbildning och vara flexibel med arbetsplats kan öka dina chanser att få jobb. Dessutom är det en fördel att ha erfarenhet eller specialisering inom ett specifikt område av hydroterapi.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Hydroterapeut har SSYK-koden 3230, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter