Terminalarbetare, brevterminal lön

Brevbärare och postterminalarbetare

Vad blir lönen efter skatt?

Transport

Terminalarbetare, brevterminal - Ett yrke med varierande arbetsuppgifter

Att arbeta som terminalarbetare på en brevterminal innebär att man hanterar och sorterar brev och paket. Arbetet är en viktig del av postdistributionen och innebär att säkerställa att försändelser når sina mottagare i tid. Detta yrke kräver noggrannhet, effektivitet och en god fysik då arbetet ofta innebär att lyfta och flytta tunga paket.

Lön för Terminalarbetare, brevterminal

För närvarande saknas specifik lönestatistik för terminalarbetare på brevterminaler. Snittlönen är angiven till 0 kronor, vilket indikerar att det inte finns tillräckligt med data för att ge en exakt siffra. Det är viktigt att ta hänsyn till att lönen kan variera beroende på arbetsgivare, geografisk placering, och individuell erfarenhet.

Utbildning och förutsättningar

Det krävs ingen formell utbildning för att arbeta som terminalarbetare, men många arbetsgivare kan kräva att man har gymnasieutbildning eller motsvarande. I vissa fall kan arbetsgivaren erbjuda intern utbildning för att säkerställa att man har rätt kompetens för att utföra arbetsuppgifterna. För att lyckas i yrket bör man vara noggrann, organiserad och ha god fysisk hälsa, då arbetet kan vara fysiskt krävande.

Arbetsmarknad och framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens bedömning finns det begränsat underlag för att göra en exakt bedömning av jobbmöjligheterna för terminalarbetare på brevterminaler. Yrket ingår i yrkesgruppen "Brevbärare och postterminalarbetare," och generellt sett kan det finnas variationer i efterfrågan beroende på geografisk placering och omstruktureringar inom post- och paketindustrin.

Vad man bör tänka på

Om du är intresserad av att arbeta som terminalarbetare på en brevterminal, bör du vara beredd på att arbetet kan vara både fysiskt och monotont. Det är viktigt att ha goda organisatoriska förmågor och vara snabb och effektiv i ditt arbete. Flexibilitet är också en viktig egenskap, då arbetstiderna kan variera och det kan krävas natt- eller helgarbete.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Terminalarbetare, brevterminal har SSYK-koden 4420, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter