Repetitör, dans lön

32 600 kr

Koreografer och dansare

Vad blir lönen efter skatt?

32 200 - 32 600 kr / månaden

Kultur, media, design

Löneutveckling Repetitör, dans

Yrket Repetitör inom dans: En överblick

Att arbeta som repetitör inom dans innebär att man spelar en central roll i förberedelser och repetitioner för dansföreställningar. Repetitören arbetar nära koreografer och dansare för att säkerställa att varje aspekt av föreställningen sitter perfekt. Det är ett yrke som kräver både musikalisk och teknisk skicklighet samt en djup förståelse för dans och koreografi.

Lön för repetitör, dans

Snittlönen för yrket repetitör, dans ligger på 32 600 kronor per månad. Det är en minskning från förra årets mätning då snittlönen låg på 38 037 kronor. Det finns för närvarande inga specifika löneuppgifter för män eller kvinnor inom detta yrke.

Förändringar i lön

Den senaste lönemätningen visar en betydande minskning i snittlönen för repetitörer inom dans. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om marknadens utveckling och eventuella kollektivavtal som kan påverka lönen i framtiden.

Utbildning och förutsättningar

För att arbeta som repetitör inom dans krävs ofta en gedigen musikalisk bakgrund, vanligtvis med en utbildning från en musikhögskola eller motsvarande. Erfarenhet från dansvärlden, gärna som dansare eller koreograf, är också mycket värdefull. Det är också fördelaktigt att ha erfarenhet av att arbeta med professionella danskompanier eller teatergrupper.

Viktiga egenskaper

En repetitör behöver vara mycket noggrann, ha god kommunikationsförmåga och kunna arbeta under pressade tidsplaner. Flexibilitet och samarbetsförmåga är också viktiga egenskaper, då man ofta arbetar i team och måste anpassa sig efter koreografernas och dansarnas behov.

Vad man gör som repetitör

En repetitör inom dans ansvarar för att leda och spela musik under repetitioner. Detta innebär att repetitören måste vara väl förberedd och kunna anpassa sitt spel efter koreografens instruktioner. Repetitören spelar en avgörande roll i att skapa en sammanhängande och välkoordinerad föreställning, och arbetet kan inkludera att arrangera musik, anpassa tempi och stödja dansarna genom hela repetitionsprocessen.

Arbetsmarknad och framtidsutsikter

Enligt arbetsförmedlingens prognoser finns det begränsad information om arbetsmarknaden och framtidsutsikterna för repetitörer inom dans. Yrket ingår i den bredare yrkesgruppen "Koreografer och dansare", och det finns ingen specifik bedömning för repetitörer.

Jobbmöjligheter

På grund av begränsat underlag görs ingen specifik bedömning av jobbmöjligheterna för repetitörer inom dans. Det är dock känt att arbetsmarknaden för kultur- och konstnärliga yrken generellt kan vara konkurrensutsatt, och det kan vara fördelaktigt att ha en bred kompetens och erfarenhet från olika områden inom musik och dans.

Förmåner och arbetsvillkor

Förmåner kan variera beroende på arbetsgivare och arbetsplats. Det är inte ovanligt att repetitörer inom dans får tillgång till betalda utbildningar och workshops för att vidareutveckla sina färdigheter. Andra möjliga förmåner kan inkludera flexibilitet i arbetsschemat och tillgång till professionella nätverk inom dans- och musikvärlden.

Att tänka på

För den som önskar arbeta som repetitör inom dans är det viktigt att vara medveten om de höga kraven på musikalisk och teknisk kompetens. Det är också fördelaktigt att ha ett starkt nätverk inom dansvärlden och att kontinuerligt arbeta på att utveckla sina färdigheter och erfarenheter.

Lön per sektor

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Repetitör, dans har SSYK-koden 2653, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter