Planeringstekniker, gruva/metallurgi lön

42 700 kr

Ingenjörer o tekniker i gruvteknik o metallurgi

Vad blir lönen Efter skatt?

41 500 - 43 000 kr / månaden

Kvinnor tjänar 96% av vad män gör.

Tekniskt arbete

Löneutveckling Planeringstekniker, gruva/metallurgi

Snittlön 42 700 kr
Män 43 000 kr
Kvinnor 41 500 kr

Arbetsbeskrivning för Planeringstekniker, Gruva/Metallurgi

Som planeringstekniker inom gruva och metallurgi arbetar du med att optimera och planera produktionen i gruvor och metallurgiska anläggningar. Arbetsuppgifterna inkluderar att analysera data, utforma produktionsplaner och se till att resurser används på ett effektivt sätt. Du samarbetar ofta med andra ingenjörer och tekniker för att säkerställa att produktionen följer tidsplaner och kvalitetskrav. Dessutom är det viktigt att följa säkerhetsföreskrifter och miljöregler.

Lön för Planeringstekniker, Gruva/Metallurgi

Snittlönen för en planeringstekniker inom gruva och metallurgi ligger på 42 700 kronor per månad. Löneskillnaderna mellan könen är relativt små; män tjänar i genomsnitt 43 000 kronor medan kvinnor tjänar 41 500 kronor, vilket innebär att kvinnor tjänar cirka 96% av vad män gör. Det är värt att notera att snittlönen har ökat från 41 400 kronor sedan förra mätningen, vilket visar på en positiv löneutveckling i yrket.

Utbildning och Kvalifikationer

För att arbeta som planeringstekniker inom gruva och metallurgi krävs vanligtvis en högskoleutbildning inom gruvteknik, metallurgi eller en närliggande ingenjörsutbildning. Många arbetsgivare värdesätter också praktisk erfarenhet inom området, vilket kan erhållas genom praktikplatser eller sommarjobb under studietiden. Vissa arbetsgivare kan även erbjuda betalda vidareutbildningar för att säkerställa att personalen har de senaste kunskaperna och färdigheterna.

Förutsättningar för att Få Jobb

Efterfrågan på planeringstekniker inom gruva och metallurgi kan variera beroende på konjunkturläget och investeringar inom gruvindustrin. Generellt sett är chanserna goda för de som har rätt utbildning och erfarenhet. Det är också en fördel att vara flexibel och beredd att arbeta på olika geografiska platser, eftersom många gruvor och metallurgiska anläggningar är belägna i avlägsna områden.

Viktiga Aspekter att Tänka På

Om du överväger att arbeta som planeringstekniker inom gruva och metallurgi är det viktigt att vara medveten om arbetsmiljön. Arbetsplatsen kan vara krävande och ibland farlig, vilket gör att säkerhet är en hög prioritet. Det är också viktigt att vara analytisk och detaljerad, eftersom arbetet ofta innebär att tolka komplexa data och göra noggranna planer. God kommunikationsförmåga är också avgörande, eftersom du kommer att samarbeta med olika avdelningar och yrkesgrupper.

Förmåner

Förmåner kan variera beroende på arbetsgivare, men det är inte ovanligt att anställda inom gruv- och metallurgiindustrin erbjuds betalda utbildningar och andra professionella utvecklingsmöjligheter. Vissa arbetsgivare kan även erbjuda förmåner som betald mobiltelefon, företagshälsovård och bonusar baserade på prestation och produktionsmål.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en Planeringstekniker, gruva/metallurgi är 43000 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar som privatanställd tjänsteman och har en ospecificerad utbildningsnivå. Den högsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 41500 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en Planeringstekniker, gruva/metallurgi är 41500 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar inom olika sektorer och har en ospecificerad utbildningsnivå. Den lägsta lönen för en man inom samma yrke är 43000 kr.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Planeringstekniker, gruva/metallurgi har SSYK-koden 3116, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Elpriset - Dagens och morgondagens elpriser i Sverige - 14 juni 2024
  Elpriset Fre, 14 jun 2024 - 13:01
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Opinionen - Senaste Opinionsundersökningen från Demoskop: Små Förändringar men Intressanta Trender
  Opinionen Sön, 19 maj 2024 - 09:11
 • Inflationen - Ny Inflationsdata: KPIF på 2.3% - Vad Betyder Det För Dig?
  Inflationen Tors, 16 maj 2024 - 07:57
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
 • Styrräntan - Senaste Nytt om Styrräntan: Hur Påverkar Det Dig?
  Styrräntan Ons, 8 maj 2024 - 12:56
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter