- Lönestatistik
- Korvförsäljare
Korvförsäljare lön
27 482 - 27 482 kr / månaden
Kvinnor tjänar 22159% av vad män gör.
Hotell, restaurang
Löneutveckling Korvförsäljare
Lön för Korvförsäljare
Att arbeta som korvförsäljare är något som många kan relatera till, speciellt under sommarevenemang och festivaler. Lönen för en korvförsäljare ligger i genomsnitt på 27 482 kronor i månaden. Det har skett en liten ökning jämfört med tidigare då snittlönen var 27 260 kronor. För timanställda korvförsäljare ligger timlönen på 165 kronor, baserat på en arbetstid på 166 timmar per månad.
Löneskillnader och statistik
Det finns en intressant aspekt att notera när det gäller löneskillnader mellan könen inom detta yrke. Kvinnor tjänar 22 159% av vad män gör, vilket är en extrem och sannolikt felaktig statistik. Det saknas dock specifika löneuppgifter för män och kvinnor, vilket gör det svårt att dra konkreta slutsatser om jämställdheten inom yrket.
Arbetsuppgifter och arbetsmiljö
Som korvförsäljare handlar det om mer än att bara stå och grilla korv. Arbetsuppgifterna inkluderar förberedelse av livsmedel, hantering av kassasystem, samt kundservice. Det är viktigt att kunna hantera stressiga situationer, särskilt vid större evenemang där kundflödet kan vara intensivt.
Yrkesgruppen: Pizzabagare m.fl.
Korvförsäljare ingår i yrkesgruppen Pizzabagare m.fl. enligt Arbetsförmedlingens klassificering (SSYK 9411). Detta innebär att vissa arbetsförhållanden och utsikter kan vara gemensamma med andra yrken inom samma grupp.
Framtidsutsikter
Enligt Arbetsförmedlingens prognoser för yrkesgruppen Pizzabagare m.fl. är möjligheterna till arbete stora nationellt, och förväntas vara oförändrade på fem års sikt. Rekryteringssituationen kännetecknas av rekryteringssvårigheter trots hög arbetslöshet inom gruppen.
Utbildning och kompetens
För att arbeta som korvförsäljare krävs ingen formell utbildning, men erfarenhet inom livsmedelshantering och kundservice är meriterande. Många arbetsgivare erbjuder intern utbildning för att säkerställa att personalen kan hantera arbetsuppgifterna på ett säkert och hygieniskt sätt.
Vad man bör tänka på
Om du överväger att arbeta som korvförsäljare, är det viktigt att ha ett intresse för mat och service. Du bör också vara beredd på att arbeta kvällar och helger, då dessa tider ofta innebär högre kundtryck.
Eventuella förmåner
Förmåner för korvförsäljare varierar beroende på arbetsgivaren. Ibland kan det finnas möjligheter till betald utbildning, men det är inte alltid standard. Arbete hemifrån är inte aktuellt inom detta yrke, då det kräver fysisk närvaro.
Sammanfattning
Att arbeta som korvförsäljare innebär en varierande arbetsdag med fokus på kundservice och livsmedelshantering. Lönen ligger på en rimlig nivå med en genomsnittlig månadslön på 27 482 kronor. Med stora jobbutsikter och enkla inträdeskrav kan detta yrke vara ett bra alternativ för den som söker en flexibel och social arbetsmiljö.
Lön fördelat på ålder och sektor
Om datan
All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB), Skatteverket samt Arbetsförmedlingen. Läs mer om vår data och våra datakällor här.
Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.
Yrket Korvförsäljare har SSYK-koden 9411, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.
Nationellt bedöms möjligheterna till arbete som pizzabagare vara stora. På fem års sikt förväntas efterfrågan vara oförändrad.
Nationellt bedöms rekryteringssituationen för pizzabagare kännetecknas av rekryteringssvårigheter samtidigt som arbetslösheten och/eller andelen deltidsarbetande och/eller andelen som lämnar yrket är hög. På fem års sikt förväntas efterfrågan på pizzabagare vara oförändrad.
-
Pizzabagare m.fl.
-
Kockar och kallskänkor
-
Restaurang- och köksbiträden m.fl.
-
Hovmästare och servitörer
-
Restaurang- och köksbiträden m.fl.
-
Bartendrar
-
Kommun
Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
Tors, 23 maj 2024 - 22:26