Bild som illustrerar Förvaltare, lantbruk övriga djuruppfödare

Förvaltare, lantbruk övriga djuruppfödare lön

55 000 kr

Förvaltare inom skogsbruk och lantbruk m.fl.

Vad blir lönen efter skatt?

40 600 - 64 600 kr / månaden

Chefer & ledare

Löneutveckling Förvaltare, lantbruk övriga djuruppfödare

Snittlön 55 000 kr
Män 56 300 kr
Kvinnor 0 kr
Yrket Förvaltare, lantbruk övriga djuruppfödare och dess lön

Lön för Förvaltare, lantbruk övriga djuruppfödare

Att arbeta som Förvaltare, lantbruk övriga djuruppfödare kan erbjuda en varierande och intressant arbetsdag. Men vad tjänar egentligen en Förvaltare inom detta område? Snittlönen för yrket är 55 000 kronor per månad, där män i genomsnitt tjänar 56 300 kronor. För en timanställd är timlönen cirka 331 kronor, baserat på 166 arbetstimmar i månaden.

Lönevariationer och könsskillnader

Det finns dock en del variationer i lönerna beroende på kön och anställningsform. Den högsta lönen för en man inom detta yrke är 64600 kronor, medan den högsta lönen för en kvinna ligger på 54100 kronor. Den lägsta lönen för en kvinna är 40600 kronor, vilket gäller inom den offentliga sektorn med gymnasial utbildning på tre år. Mäns lägsta lön ligger på 44900 kronor.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som Förvaltare inom lantbruk och övriga djuruppfödare handlar arbetet om att planera, organisera och leda arbetet inom lantbruksverksamheter. Det kan inkludera skötsel av djur, hantering av jordbruksmark och optimering av produktionen. Ansvar för ekonomisk planering och budgetering är också en central del av rollen.

Utbildningskrav och karriärvägar

För att arbeta som Förvaltare inom detta område krävs ofta en eftergymnasial utbildning inom lantbruk eller motsvarande erfarenhet. Många arbetsgivare värdesätter praktisk erfarenhet och kunskap om djuruppfödning och jordbruk. En treårig eftergymnasial utbildning kan dock ge fördelar vid anställning och leda till högre lön.

Arbetsmiljö och arbetsförhållanden

Arbetsmiljön för en Förvaltare inom lantbruk och djuruppfödning kan vara varierande och ibland fysiskt krävande. Det kan innebära utomhusarbete under olika väderförhållanden. Flexibilitet och förmåga att lösa problem är viktiga egenskaper för att trivas i detta yrke.

Framtidsutsikter och utmaningar

Framtidsutsikterna inom yrket påverkas av faktorer som teknologiska framsteg, klimatförändringar och politiska beslut. Digitalisering och hållbarhet är aktuella ämnen som kan påverka både arbetsmetoder och krav på kompetens.

Förmåner och arbetsvillkor

Förmåner kan variera beroende på arbetsgivare och anställningsform. I vissa fall kan arbetsgivare erbjuda betald vidareutbildning, mobiltelefon eller möjlighet att arbeta hemifrån. Det är dock inte alltid standard inom branschen utan beror på företagets storlek och ekonomiska förutsättningar.

Konkurrens och anställningsmöjligheter

Konkurrensen om jobben kan variera beroende på region och specifikt område inom lantbruket. Att ha en specialisering eller unik kompetens kan öppna fler dörrar och öka chanserna till anställning.

Sammanfattningsvis erbjuder yrket som Förvaltare inom lantbruk och djuruppfödning en stabil lön och möjlighet till personlig utveckling. Det är dock viktigt att vara medveten om de fysiska kraven och de eventuella variationerna i arbetsvillkor och förmåner.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en Förvaltare, lantbruk övriga djuruppfödare är 64600 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar som privatanställd tjänsteman och har en eftergymnasial utbildning på 3 år eller mer. Den högsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 54100 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en Förvaltare, lantbruk övriga djuruppfödare är 40600 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar inom den Offentlig sektorn och har en gymnasial utbildning på 3 år. Den lägsta lönen för en man inom samma yrke är 44900 kr.
Lön fördelat på ålder och sektor
Ålder Kvinnors lön i procent av mäns Grundlön Månadslön
45-54 53500 kr 55000 kr
Snitt 53400 kr 55000 kr
Lön per sektor
Lön baserat på utbildning
Registrera ett konto innan du kan kommentera

För att skriva en kommentar behöver du skapa ett konto.


Default Avatar

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB), Skatteverket samt Arbetsförmedlingen. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Förvaltare, lantbruk övriga djuruppfödare har SSYK-koden 1380, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök lönestistik för yrke
8000 kr
<-|->
90000 kr
Liknande yrken
Senaste artiklarna
  • Elpriset - Elpriser i Sverige: Gratis el och ekonomiska tips
    Elpriset Sön, 24 nov 2024 - 13:01
  • Inflationen - Inflationen i oktober 2024: KPIF stiger till 1,5%
    Inflationen Tors, 14 nov 2024 - 08:36
  • Information om Statsskuld.se - Annonsera hos oss
    Information om Statsskuld.se Fre, 8 nov 2024 - 19:03
  • Opinionen - Demoskop: Socialdemokraterna tappar, Centern ökar
    Opinionen Fre, 25 okt 2024 - 14:35
  • Statsskulden - Sveriges statsskuld: Historisk låg nivå i förändring
    Statsskulden Tis, 8 okt 2024 - 10:07
  • Yrke - Lön och arbete som Studieledare: Vad du behöver veta
    Yrke Ons, 4 sep 2024 - 18:10
  • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
    Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter