Fiskodlingsarbetare lön

Fiskodlare

Vad blir lönen efter skatt?

Naturbruk

Vad innebär det att arbeta som Fiskodlingsarbetare?

Som fiskodlingsarbetare, eller fiskodlare, arbetar du med att föda upp och sköta fiskar i fiskodlingar. Arbetsuppgifterna kan variera från att mata fiskarna till att övervaka vattenkvaliteten och säkerställa att fiskarna hålls friska. Det innebär också att du hanterar utrustning och system som syresättning och vattenfiltrering. Fiskodling kan ske både i sötvatten och saltvatten, och beroende på vilken typ av fisk som odlas kan arbetet innebära olika specialiserade uppgifter.

Lön för Fiskodlingsarbetare

För närvarande finns ingen specifik löneuppgift för fiskodlingsarbetare. Den senaste insamlingen av data har tyvärr inte gett någon information om genomsnittslönen, vare sig för män eller kvinnor inom yrket. Snittlönen är registrerad som 0 kr, vilket indikerar att det inte finns tillgängliga uppgifter från tidigare mätningar eller att yrket är underrepresenterat i statistikinsamlingar.

Utbildning och kvalifikationer

För att arbeta som fiskodlingsarbetare krävs det oftast ingen formell utbildning, men relevant arbetslivserfarenhet och kunskap inom området är mycket värdefullt. Många arbetsgivare värdesätter praktisk erfarenhet från arbete på fiskodlingar. Det finns även yrkesutbildningar inom naturbruk med inriktning på vattenbruk eller fiskodling som kan ge en bra grund. Vidareutbildningar och kurser inom fiskodlingsteknik, vattenkvalitet och djurvård är också fördelaktiga.

Jobbmöjligheter och framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingen finns det begränsat underlag för att göra en bedömning av jobbutsikterna för fiskodlingsarbetare. Detta innebär att det är svårt att säga hur efterfrågan på yrket kommer att utvecklas i framtiden. Fiskodling är dock en sektor som kan växa i takt med att hållbar matproduktion blir allt viktigare.

Arbetsvillkor och förmåner

Arbetsvillkoren för en fiskodlingsarbetare kan variera beroende på arbetsplatsens storlek och inriktning. Vanligt förekommande förmåner i yrket är inte specifikt dokumenterade, men det kan finnas möjligheter till betalda utbildningar och vidareutbildningar inom området. Arbetsgivare kan också erbjuda förmåner som arbetstelefon eller arbetskläder beroende på företagets policy.

Att tänka på om du vill bli Fiskodlingsarbetare

Om du funderar på att bli fiskodlingsarbetare är det viktigt att ha ett intresse för djur och natur samt att vara beredd på att arbeta utomhus under varierande väderförhållanden. Fysisk uthållighet och praktisk problemlösningsförmåga är också viktiga egenskaper. Eftersom det kan vara svårt att få en tydlig överblick över lönen och arbetsvillkoren inom yrket är det en bra idé att kontakta potentiella arbetsgivare direkt för att få mer specifik information.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Fiskodlingsarbetare har SSYK-koden 6221, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter