Brevbärarbiträde lön

Brevbärare och postterminalarbetare

Vad blir lönen efter skatt?

Transport

Vad innebär det att arbeta som Brevbärarbiträde?

Som Brevbärarbiträde arbetar man med att sortera och leverera post och paket. Arbetet utförs oftast både inomhus på postterminaler och utomhus vid utdelning av post till hushåll och företag. Brevbärarbiträden kan även hantera post vid speciella tillfällen, såsom under jul och andra högtider när postmängden är större än vanligt.

Lön för Brevbärarbiträde

Enligt vår senaste insamling saknar vi specifik löneinformation för män och kvinnor som arbetar som Brevbärarbiträde. Det finns ingen tillgänglig snittlön för yrket, vilket gör det svårt att ge en exakt bild av lönenivån. Snittlönen har förändrats från okänd till 0 kr sedan förra mätningen, vilket tyder på att det inte finns tillräckligt med data för att göra en korrekt bedömning. Detta kan bero på att yrket är relativt ovanligt eller underrepresenterat i lönestatistiken.

Utbildning och kvalifikationer

För att arbeta som Brevbärarbiträde krävs oftast ingen formell utbildning. Det är dock vanligt att arbetsgivare efterfrågar en gymnasieutbildning samt goda kunskaper i svenska och engelska. Fysisk uthållighet och god kondition är också viktiga egenskaper eftersom arbetet kan vara fysiskt krävande. Arbetsgivare kan även erbjuda intern utbildning för att säkerställa att nya anställda lär sig rutiner och arbetsmoment.

Förutsättningar och arbetsmarknad

Enligt Arbetsförmedlingens prognos är det svårt att göra en bedömning av arbetsmarknadens utsikter för Brevbärarbiträden på grund av begränsat underlag. Yrket ingår i yrkesgruppen "Brevbärare och postterminalarbetare", som tillhör yrkesområdet "Transport, distribution, lager". Det finns ingen specifik prognos eller rekryteringssituation för Brevbärarbiträden, vilket gör det svårt att ge en exakt bild av framtidsutsikterna.

Arbetsuppgifter och arbetsmiljö

Arbetsuppgifterna för Brevbärarbiträden består av att sortera post, paket och annan korrespondens samt att dela ut denna till rätt mottagare. Detta arbete kräver noggrannhet och effektivitet för att säkerställa att posten levereras korrekt och i tid. Arbetsmiljön kan variera; inomhus på postterminaler kan det vara bullrigt och stressigt, medan utomhusarbete innebär att man måste hantera olika väderförhållanden.

Vad ska man tänka på om man vill jobba som Brevbärarbiträde?

Om du är intresserad av att arbeta som Brevbärarbiträde är det viktigt att du har en god fysisk kondition, eftersom arbetet kan vara ansträngande. Du bör också vara noggrann och ha en förmåga att arbeta effektivt under tidspress. Det är också fördelaktigt att vara serviceinriktad, då du kommer att ha kontakt med många människor i ditt arbete.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Brevbärarbiträde har SSYK-koden 4420, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Elpriset - Elpriser i Sverige den 15-16 juli 2024
  Elpriset Mån, 15 jul 2024 - 13:02
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Styrräntan - Riksbanken Behåller Styrräntan på 3.75%: Vad Betyder Det för Dig?
  Styrräntan Fre, 28 jun 2024 - 14:37
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter