Värdeexpedient lön

Brevbärare och postterminalarbetare

Vad blir lönen efter skatt?

Transport

Vad innebär det att arbeta som Värdeexpedient?

Att arbeta som Värdeexpedient innebär att man har ansvar för att hantera och distribuera värdefulla försändelser, vilket kan inkludera allt från kontanter till värdeföremål. I praktiken innebär arbetet ofta att man fungerar som en brevbärare och postterminalarbetare, där man sorterar, hanterar och levererar post och paket.

Arbetsuppgifter

Som Värdeexpedient spenderar man mycket tid på att sortera och distribuera post samt paket. Arbetet kan vara fysiskt krävande och kräver noggrannhet och pålitlighet. Dessutom kan man behöva hantera och transportera värdefulla försändelser, vilket ställer höga krav på säkerhet och diskretion.

Lön för Värdeexpedienter

Enligt de senaste uppgifterna är snittlönen för yrket Värdeexpedient tyvärr 0 kr, vilket indikerar att vi saknar tillräckligt med data för att kunna ge en exakt siffra. Vi saknar specifik löneinformation både för män och kvinnor inom detta yrke. Det är viktigt att notera att snittlönen förändrades från okänd till 0 kr sedan förra året, vilket kan tyda på brist på rapporterade löneuppgifter snarare än att Värdeexpedienter inte får någon lön.

Utbildning och kvalifikationer

För att bli Värdeexpedient krävs oftast ingen specifik utbildning, men en gymnasieexamen är i regel en förutsättning. Arbetsgivare kan också värdera erfarenhet inom logistik, distribution eller liknande områden högt. Vissa arbetsgivare kan erbjuda internutbildningar för att säkerställa att medarbetarna har den kompetens som krävs för att hantera värdefulla försändelser på ett säkert sätt.

Framtidsutsikter för yrket

Enligt Arbetsförmedlingen finns det ingen specifik bedömning för yrket Värdeexpedient på grund av begränsat underlag. Yrket ingår i den bredare yrkesgruppen "Brevbärare och postterminalarbetare". Generellt sett kan framtidsutsikterna för denna yrkesgrupp variera beroende på förändringar inom post- och logistikbranschen, inklusive teknologiska framsteg och förändrade konsumentbeteenden.

Att tänka på om du vill bli Värdeexpedient

Om du är intresserad av att arbeta som Värdeexpedient bör du vara beredd på ett arbete som kräver noggrannhet och pålitlighet. Fysisk uthållighet är också viktigt eftersom arbetet kan innebära att lyfta och transportera tunga paket. Dessutom bör du vara bekväm med att hantera värdefulla föremål och arbeta under säkerhetsrutiner.

Förmåner

Förmåner inom detta yrke kan variera beroende på arbetsgivare. Vissa arbetsgivare kan erbjuda betalda utbildningar, vilket kan vara en fördel för den som vill vidareutveckla sin kompetens inom logistik och säkerhet. Andra potentiella förmåner kan inkludera betald mobiltelefon eller andra verktyg som underlättar arbetet.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Värdeexpedient har SSYK-koden 4420, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter