Servicetekniker, gas, gasol lön

36 800 kr

VVS-montörer m.fl.

Vad blir lönen efter skatt?

36 100 - 36 800 kr / månaden

Bygg & anläggning

Löneutveckling Servicetekniker, gas, gasol

Snittlön 36 800 kr
Män 37 000 kr
Kvinnor 0 kr

Lön för Servicetekniker, gas, gasol

Servicetekniker som arbetar med gas och gasol tjänar i genomsnitt 36 800 kronor per månad. Det är en ökning från tidigare snittlön på 36 000 kronor. Män inom yrket tjänar något mer, med en genomsnittlig månadslön på 37 000 kronor. Tyvärr saknar vi specifika löneuppgifter för kvinnor inom detta yrke för att kunna ge en jämförande bild.

Arbetsuppgifter för Servicetekniker, gas, gasol

Som servicetekniker, gas och gasol, arbetar du med installation, underhåll och reparation av gas- och gasolanläggningar. Det innebär att du ser till att systemen fungerar som de ska, vilket kan inkludera allt från att reparera läckor till att utföra säkerhetskontroller. Ofta ingår även att ge råd och vägledning till kunder kring användningen av gas- och gasolprodukter. Yrket kräver en god förståelse för tekniska system och säkerhetsföreskrifter.

Utbildning och kvalifikationer

För att bli servicetekniker inom gas och gasol behöver man oftast genomgå en utbildning inom VVS (värme, ventilation och sanitet) med specialisering på gas. Utbildningen kan ske på en yrkeshögskola eller genom lärlingsprogram som kombinerar praktiskt arbete med teoretisk undervisning. Certifiering och kontinuerlig vidareutbildning är ofta nödvändigt för att hålla sig uppdaterad med branschstandarder och säkerhetsföreskrifter.

Jobbmöjligheter och arbetsmarknad

Enligt Arbetsförmedlingens prognoser är jobbmöjligheterna för VVS-montörer, inklusive servicetekniker inom gas och gasol, stora. Rekryteringssituationen kännetecknas av brist på arbetskraft, och efterfrågan förväntas vara oförändrad på fem års sikt. Detta innebär att chanserna att få jobb inom detta yrke är goda, både nu och i framtiden.

Förmåner inom yrket

Förmåner kan variera beroende på arbetsgivare, men det är inte ovanligt att servicetekniker inom gas och gasol får tillgång till betalda utbildningar för att hålla sig uppdaterade med de senaste teknologierna och säkerhetsföreskrifterna. Andra möjliga förmåner kan inkludera tjänstebil, betald mobiltelefon och ibland även bonusar beroende på arbetsinsats och företagets policy.

Att tänka på om du vill bli Servicetekniker, gas, gasol

Om du är intresserad av att arbeta som servicetekniker inom gas och gasol, är det viktigt att du har ett tekniskt intresse och är noggrann med säkerhetsföreskrifter. Arbetet kan vara fysiskt krävande och innebära att du arbetar i olika miljöer, från privatbostäder till industrianläggningar. Flexibilitet och god problemlösningsförmåga är också värdefulla egenskaper inom detta yrke.

Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Servicetekniker, gas, gasol har SSYK-koden 7125, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Yrkesbarometern

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter