Rosenterapeut lön

Terapeuter inom alternativmedicin

Vad blir lönen efter skatt?

Hälso- & sjukvård

Vad gör en Rosenterapeut?

En Rosenterapeut arbetar inom alternativmedicin och erbjuder en form av kroppsbehandling som fokuserar på att frigöra spänningar och känslomässiga blockeringar. Behandlingen, som är utvecklad av Marion Rosen, kombinerar mjuka beröringar och samtal för att hjälpa klienter att få ökad kroppskännedom och känslomässig balans. Terapeuten kan arbeta med klienter som söker hjälp för stress, smärta, ångest eller andra emotionella besvär.

Utbildning för att bli Rosenterapeut

För att bli Rosenterapeut krävs en gedigen utbildning inom Rosenmetoden. Utbildningen omfattar vanligtvis både praktiska och teoretiska moment, inklusive anatomi, fysiologi och psykologi. Kurser kan erbjudas genom certifierade utbildningscenter och kan ta flera år att slutföra. Det är viktigt att välja en skola som är godkänd av relevant branschorganisation för att säkerställa kvalitet och trovärdighet.

Arbetsmarknad och förutsättningar

Arbetsmarknaden för Rosenterapeuter är nischad och konkurrensen kan vara hård. Många terapeuter väljer att starta egna praktiker eller arbeta på hälso- och wellnesscenter. För att lyckas inom yrket är det viktigt att bygga upp ett nätverk och marknadsföra sina tjänster effektivt. Möjligheter finns även att samarbeta med andra hälsoprofessionella för att erbjuda en mer holistisk vård.

Lön och förmåner

För närvarande saknar vi detaljerade uppgifter om löner för Rosenterapeuter, både generellt och specifikt för män och kvinnor. Den senaste mätningen visar att snittlönen för yrket är 0 kr, vilket indikerar att det kan vara svårt att få tillförlitliga uppgifter på grund av yrkets nischade natur och självständiga arbetsformer. Eventuella förmåner som betalda utbildningar eller andra förmåner är inte vanliga inom detta yrke men kan förekomma beroende på anställningsform och arbetsplats.

Att tänka på om du vill bli Rosenterapeut

Om du överväger att bli Rosenterapeut, är det viktigt att vara medveten om att det kräver en stark passion för att hjälpa människor och en vilja att investera tid och pengar i utbildningen. Du bör också vara beredd på att arbeta självständigt och kontinuerligt utveckla dina färdigheter och nätverk. Eftersom yrket är inom alternativmedicin kan det vara en utmaning att nå ut till klienter, så marknadsföring och nätverkande är avgörande för att lyckas.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Rosenterapeut har SSYK-koden 3230, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Styrräntan - Riksbanken Behåller Styrräntan på 3.75%: Vad Betyder Det för Dig?
  Styrräntan Fre, 28 jun 2024 - 14:37
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter