Lantbrevbärare lön

Brevbärare och postterminalarbetare

Vad blir lönen efter skatt?

Transport

Lantbrevbärare: Ett Yrke i Förändring

Lantbrevbärare är ett yrke som spelar en viktig roll i vårt samhälle genom att säkerställa att post och paket levereras till både privatpersoner och företag, oavsett hur avlägset de bor eller verkar. Trots yrkets betydelse saknas aktuell löneinformation för lantbrevbärare, vilket gör det svårt att ge en exakt bild av vad man kan förvänta sig i form av ersättning.

Arbetsuppgifter och Ansvar

Som lantbrevbärare består arbetsdagen av att sortera och leverera post samt paket till hushåll och företag på landsbygden. Detta kan innebära att köra långa sträckor med bil och hantera olika väderförhållanden. Utöver att leverera post kan lantbrevbärare även erbjuda tjänster som att sälja frimärken och ta emot försändelser för vidare befordran.

Utbildning och Kvalifikationer

För att arbeta som lantbrevbärare krävs ingen specifik högre utbildning, men det är en fördel att ha en gymnasieutbildning. Det är också viktigt att ha ett B-körkort, eftersom jobbet ofta innefattar mycket bilkörning. De flesta arbetsgivare erbjuder intern utbildning för att säkerställa att nyanställda får den kunskap som krävs för att utföra arbetsuppgifterna effektivt.

Lön och Förmåner

Den senaste statistiken visar att snittlönen för lantbrevbärare är 0 kronor, vilket innebär att vi saknar uppgifter om den aktuella lönenivån. Detta gör det svårt att ge en korrekt bild av vad en lantbrevbärare tjänar i dagsläget. Det är dock värt att notera att lönen kan variera beroende på region och arbetsgivare. Förmåner som betald utbildning och tjänstebil kan förekomma men är inte garanterade.

Framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens prognoser är det svårt att göra en exakt bedömning av jobbutsikterna för lantbrevbärare, eftersom det saknas tillräckligt med underlag för yrket. Detta innebär att det kan vara både fördelar och nackdelar med att söka sig till denna yrkesbana. På den positiva sidan finns möjligheten att arbeta självständigt och vara utomhus mycket, medan osäkerheten kring lönenivåer och jobbtillgång kan vara en nackdel.

Vad man bör tänka på

Om du överväger att bli lantbrevbärare är det viktigt att tänka på några nyckelfaktorer. För det första, arbetsdagarna kan vara långa och ensamma, så det är viktigt att trivas med självständigt arbete. För det andra, eftersom jobbet ofta innebär bilkörning i olika väderförhållanden, är det viktigt att känna sig bekväm och säker bakom ratten.

Sammanfattningsvis erbjuder yrket som lantbrevbärare en unik möjlighet att bidra till samhället genom att säkerställa att post och paket når fram till sina mottagare, oavsett var de befinner sig. Trots bristen på specifik löneinformation kan det vara ett givande yrkesval för den som trivs med självständigt arbete och mycket tid utomhus.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Lantbrevbärare har SSYK-koden 4420, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter