Flygplanstankare lön

29 800 kr

Ramppersonal, flyttkarlar o varupåfyllare m.fl.

Vad blir lönen efter skatt?

28 700 - 53 000 kr / månaden

Kvinnor tjänar 96% av vad män gör.

Transport

Löneutveckling Flygplanstankare

Snittlön 29 800 kr
Män 29 800 kr
Kvinnor 28 700 kr

Flygplanstankare: Ett Viktigt Yrke inom Flygindustrin

Flygplanstankare spelar en kritisk roll inom flygindustrin genom att säkerställa att flygplan får rätt mängd bränsle inför varje flygning. Yrket kräver en hög grad av noggrannhet och säkerhetsmedvetenhet, eftersom felaktig bränslehantering kan leda till allvarliga konsekvenser.

Arbetsuppgifter och Ansvar

Som flygplanstankare är du en del av ramppersonalen och arbetar nära andra yrkesgrupper som flyttkarlar och varupåfyllare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar att:

 • Koppla bränsleslangar till flygplan
 • Övervaka bränslepåfyllningen för att säkerställa korrekt mängd
 • Utföra säkerhetskontroller och följa strikta säkerhetsföreskrifter
 • Kommunicera med flygplansbesättningen och markpersonalen

Lönestatistik

Snittlönen för en flygplanstankare ligger på 29 800 kronor per månad. Det finns en viss skillnad i lön mellan könen, där män i genomsnitt tjänar 29 800 kronor medan kvinnor tjänar 28 700 kronor, vilket innebär att kvinnor tjänar cirka 96% av vad män gör. Denna lön har varit oförändrad sedan förra mätningen.

Utbildning och Kvalifikationer

För att arbeta som flygplanstankare krävs ofta en gymnasieutbildning med inriktning mot teknik eller logistik. Många arbetsgivare erbjuder även intern utbildning för att säkerställa att du har rätt kompetens för rollen. Certifikat inom säkerhet och bränslehantering kan också vara en fördel.

Förutsättningar för att få Jobb inom Yrket

För att lyckas som flygplanstankare bör du ha god fysisk kondition och vara beredd på att arbeta under varierande väderförhållanden. En hög grad av noggrannhet och säkerhetsmedvetenhet är också avgörande. Arbetsgivare värdesätter ofta erfarenhet inom logistik eller andra relaterade områden.

Eventuella Förmåner

Förmåner för flygplanstankare kan variera beroende på arbetsgivaren. Vissa företag erbjuder betald utbildning, vilket kan vara en stor fördel för dem som är nya inom yrket. Andra potentiella förmåner kan inkludera subventionerad transport till och från arbetsplatsen och tillgång till rabatterade flygbiljetter.

Vad man ska Tänka på om man Önskar Jobba som Flygplanstankare

Om du överväger en karriär som flygplanstankare bör du vara medveten om att arbetet kan vara fysiskt krävande och innebära oregelbundna arbetstider. Säkerhet är av yttersta vikt, så det är viktigt att noggrant följa alla säkerhetsprotokoll. Dessutom kan arbetet vara stressigt vid högtrafikerade perioder, vilket kräver att du kan hantera stress och arbeta effektivt under press.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en Flygplanstankare är 53000 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar inom den Offentlig sektorn och har en eftergymnasial utbildning kortare än 3 år. Den högsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 28700 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en Flygplanstankare är 28700 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar inom olika sektorer och har en ospecificerad utbildningsnivå. Den lägsta lönen för en man inom samma yrke är 29400 kr.
Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Flygplanstankare har SSYK-koden 9332, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Yrkesbarometern

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Elpriset - Dagens och morgondagens elpriser i Sverige 19-20 juli 2024
  Elpriset Fre, 19 jul 2024 - 13:02
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter