Dragbrotschare lön

33 100 kr

Slipare m.fl.

Vad blir lönen Efter skatt?

31 400 - 33 100 kr / månaden

Kvinnor tjänar 0% av vad män gör.

Industriell tillverkning

Löneutveckling Dragbrotschare

Snittlön 33 100 kr
Män 33 100 kr
Kvinnor 0 kr

Introduktion till yrket Dragbrotschare

Att arbeta som Dragbrotschare innebär att man specialiserar sig på slipning och bearbetning av material, ofta inom industrisektorn. Yrket är tekniskt krävande och kräver precision och noggrannhet. Dragbrotschare arbetar med olika typer av maskiner och verktyg för att forma och slipa material till specifika mått och toleranser.

Lön för Dragbrotschare

Snittlönen för en Dragbrotschare ligger på 33 100 kr per månad. Denna siffra har inte förändrats sedan den senaste mätningen. Löneuppgifter för kvinnor inom yrket saknas, men män tjänar i genomsnitt 33 100 kr. Lönen kan variera beroende på erfarenhet, utbildning och arbetsplatsens geografiska läge.

Utbildning och kvalifikationer

För att bli Dragbrotschare krävs oftast en gymnasieutbildning inom teknik eller industri, men det finns också möjligheter att gå interna utbildningsprogram på arbetsplatsen. Vissa arbetsgivare erbjuder betalda utbildningar för att säkerställa att medarbetarna har den kompetens som krävs. Relevanta kurser inom maskinteknik och materiallära kan vara fördelaktiga.

Förutsättningar för att få ett jobb

För att bli anställd som Dragbrotschare är det viktigt att ha en god teknisk förståelse och praktisk erfarenhet av maskiner och verktyg. Arbetsgivare söker ofta personer som är noggranna, har ett öga för detaljer och kan arbeta självständigt. Erfarenhet från liknande yrken inom industrin är en stor fördel.

Arbetsuppgifter och arbetsmiljö

Dragbrotschare arbetar med att slipa och forma material med hjälp av specialanpassade verktyg och maskiner. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsplatsen, men inkluderar ofta att ställa in och övervaka maskiner, kontrollera produkternas kvalitet och utföra regelbundet underhåll av utrustningen. Arbetsmiljön kan vara bullrig och man arbetar ofta i verkstadsmiljöer.

Förmåner och arbetsvillkor

Förmåner för Dragbrotschare kan variera beroende på arbetsgivaren. Vissa arbetsplatser erbjuder betalda utbildningar för att utveckla medarbetarnas kompetens. Andra möjliga förmåner kan inkludera arbetskläder, friskvårdsbidrag och i vissa fall betald mobiltelefon. Det är viktigt att undersöka vilka specifika förmåner som erbjuds av den potentiella arbetsgivaren.

Sammanfattning

Dragbrotschare är ett yrke som kräver teknisk skicklighet och noggrannhet. Med en genomsnittlig lön på 33 100 kr per månad och möjligheter till betalda utbildningar, är det ett attraktivt yrke för dem som är intresserade av att arbeta inom industrin. För att lyckas i yrket är det viktigt att ha en relevant utbildning, praktisk erfarenhet och en god förståelse för maskinteknik och materiallära.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Dragbrotschare har SSYK-koden 7224, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Elpriset - Dagens och morgondagens elpriser i Sverige - 14 juni 2024
  Elpriset Fre, 14 jun 2024 - 13:01
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Opinionen - Senaste Opinionsundersökningen från Demoskop: Små Förändringar men Intressanta Trender
  Opinionen Sön, 19 maj 2024 - 09:11
 • Inflationen - Ny Inflationsdata: KPIF på 2.3% - Vad Betyder Det För Dig?
  Inflationen Tors, 16 maj 2024 - 07:57
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
 • Styrräntan - Senaste Nytt om Styrräntan: Hur Påverkar Det Dig?
  Styrräntan Ons, 8 maj 2024 - 12:56
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter