Artistbokare lön

39 400 kr

Övriga förmedlare

Vad blir lönen efter skatt?

38 300 - 40 300 kr / månaden

Kvinnor tjänar 105% av vad män gör.

Försäljning & inköp

Löneutveckling Artistbokare

Snittlön 39 400 kr
Män 38 300 kr
Kvinnor 40 300 kr

Lön och Arbetsvillkor för Artistbokare

Artistbokare, eller övriga förmedlare, spelar en central roll i underhållningsbranschen. De ansvarar för att säkra gig och evenemang för artister, hantera kontrakt och förhandlingar samt bygga och upprätthålla relationer med både artister och arrangörer. Det är ett yrke som kräver både social kompetens och affärsmannaskap.

Snittlön för Artistbokare

Den senaste statistiken visar att snittlönen för en artistbokare ligger på 39 400 kronor per månad. Detta är en betydande ökning från förra årets snittlön på 35 600 kronor. Intressant nog visar statistiken en könsskillnad i lönerna, där män i genomsnitt tjänar 38 300 kronor medan kvinnor tjänar 40 300 kronor. Det innebär att kvinnor i denna bransch tjänar 105% av vad män gör.

Utbildning och Förutsättningar

För att bli artistbokare finns det ingen specifik utbildning som krävs, men många har en bakgrund inom eventmanagement, marknadsföring eller affärsjuridik. Erfarenhet inom underhållningsbranschen är ofta mycket värdefull. Det är också en fördel att ha starka nätverk och kontakter inom både artistvärlden och bland arrangörer.

Erfarenhet och Kompetenser

För att lyckas som artistbokare är det viktigt att vara organiserad och ha goda förhandlingsfärdigheter. Man bör också vara bra på att läsa av människor och förstå deras behov och önskemål. Kommunikation och relationer är nyckelfaktorer, och det är avgörande att kunna bygga och vårda långsiktiga relationer med både artister och klienter.

Arbetsuppgifter och Ansvar

En artistbokares arbetsdag kan vara mycket varierande och inkluderar allt från att förhandla kontrakt, koordinera logistik och marknadsföra artister till att lösa eventuella problem som kan uppstå före, under eller efter ett evenemang. Det är ett yrke som kräver flexibilitet, förmåga att hantera stress och en passion för musik och underhållning.

Karriärmöjligheter och Förmåner

Karriärmöjligheterna för en artistbokare kan vara mycket goda, särskilt om man är skicklig på att bygga starka nätverk och har en förmåga att identifiera framtida stjärnor. Många artistbokare börjar sin karriär på mindre bokningsbyråer eller som assistenter till erfarna bokare, och kan sedan avancera till större företag eller starta egna bokningsbyråer.

Förmåner

Förmåner i detta yrke kan variera beroende på arbetsgivare. Vissa företag erbjuder förmåner som betalda utbildningar, mobiltelefoner och ibland även möjligheter att resa och delta i olika evenemang och festivaler. Det är dock viktigt att notera att dessa förmåner kan vara olika beroende på arbetsplatsens storlek och inriktning.

Vad Man Bör Tänka På

Om du är intresserad av att arbeta som artistbokare är det viktigt att du är beredd på att det kan vara ett krävande jobb med oregelbundna arbetstider. Evenemang och konserter sker ofta på kvällar och helger, vilket innebär att flexibilitet är ett måste. Det är också en fördel att vara passionerad för musik och underhållning, då detta yrke kräver mycket engagemang och drivkraft.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en Artistbokare är 40300 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar som privatanställd tjänsteman och har en ospecificerad utbildningsnivå. Den högsta lönen för en man inom samma yrke är 38300 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en Artistbokare är 38300 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar inom olika sektorer och har en ospecificerad utbildningsnivå. Den lägsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 40300 kr.
Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Artistbokare har SSYK-koden 3339, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Elpriset - Dagens och morgondagens elpriser i Sverige 19-20 juli 2024
  Elpriset Fre, 19 jul 2024 - 13:02
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Styrräntan - Riksbanken Behåller Styrräntan på 3.75%: Vad Betyder Det för Dig?
  Styrräntan Fre, 28 jun 2024 - 14:37
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter