Bild som illustrerar Utbildningsledare, trafikskola

Utbildningsledare, trafikskola lön

39 000 kr

Trafiklärare

Vad blir lönen efter skatt?

38 900 - 39 000 kr / månaden

Pedagogiskt arbete

Löneutveckling Utbildningsledare, trafikskola

Yrket Utbildningsledare, trafikskola och dess lön

Introduktion till yrket Utbildningsledare, trafikskola

En utbildningsledare på en trafikskola, ofta kallad trafiklärare, har en central roll i att utbilda och vägleda blivande förare. Yrket innebär ett stort ansvar och kräver både pedagogisk skicklighet och gedigen kunskap om trafikregler och körsäkerhet. Det är ett yrke som erbjuder en blandning av teori och praktisk undervisning, vilket gör det både varierande och utmanande.

Arbetsuppgifter för en Utbildningsledare, trafikskola

Som utbildningsledare på en trafikskola ansvarar man för att planera och genomföra både teoretiska och praktiska körlektioner. Det inkluderar att undervisa om trafikregler, säkerhetsföreskrifter och miljövänlig körning. Utbildningsledaren bedömer även elevernas framsteg och ger kontinuerlig feedback för att säkerställa att de är redo för sitt körkortsprov. En del av arbetet kan även innefatta administrativa uppgifter som att boka lektioner och hantera elevregister.

Lön för Utbildningsledare, trafikskola

Snittlönen för en utbildningsledare på en trafikskola är 39 000 kr per månad. Detta är en ökning från tidigare mätning då snittlönen var 36 838 kr. Det finns för närvarande ingen specifik information om löneuppdelning mellan män och kvinnor inom yrket.

Utbildning och kvalifikationer

För att bli utbildningsledare på en trafikskola krävs det att man har en formell utbildning inom trafikpedagogik. Det finns särskilda utbildningar som leder till yrkeskompetens som trafiklärare. Dessa utbildningar innefattar både teoretiska och praktiska moment och avslutas ofta med en certifiering eller licensiering. Vidare krävs det att man har ett giltigt körkort och ofta flera års erfarenhet av att köra bil.

Förutsättningar för att få ett jobb som Utbildningsledare, trafikskola

Arbetsmarknaden för utbildningsledare på trafikskolor är relativt stabil. Behovet av nya förare och därmed trafikutbildningar är konstant. Det kan dock finnas regionala skillnader i efterfrågan, så det kan vara fördelaktigt att vara flexibel med arbetsort. Erfarenhet och ytterligare kvalifikationer, såsom specialisering inom vissa typer av körning (exempelvis tung lastbil eller motorcykel), kan öka chanserna att få anställning.

Vad man bör tänka på om man vill arbeta som Utbildningsledare, trafikskola

Det är viktigt att ha en passion för undervisning och att kunna kommunicera effektivt med elever i olika åldrar och med olika bakgrunder. Tålamod och förmåga att hantera stressiga situationer är också viktiga egenskaper. Eftersom jobbet innebär mycket interaktion med människor, är goda sociala färdigheter och empati avgörande för att lyckas i yrket.

Lön fördelat på ålder och sektor
Ålder Kvinnors lön i procent av mäns Grundlön Månadslön
Snitt 38900 kr 39000 kr
Lön per sektor
Registrera ett konto innan du kan kommentera

För att skriva en kommentar behöver du skapa ett konto.


Default Avatar

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB), Skatteverket samt Arbetsförmedlingen. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Utbildningsledare, trafikskola har SSYK-koden 3441, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Yrkesbarometern

Nationellt bedöms möjligheterna till arbete som trafiklärare vara stora. På fem års sikt förväntas efterfrågan vara oförändrad.

Nationellt bedöms rekryteringssituationen för trafiklärare kännetecknas av rekryteringssvårigheter samtidigt som arbetslösheten och/eller andelen deltidsarbetande och/eller andelen som lämnar yrket är hög. På fem års sikt förväntas efterfrågan på trafiklärare vara oförändrad.

Sök lönestistik för yrke
8000 kr
<-|->
90000 kr
Liknande yrken
Senaste artiklarna
  • Elpriset - Negativa elpriser i Sverige: Få betalt för att använda el
    Elpriset Tis, 22 okt 2024 - 13:01
  • Inflationen - Inflationen sjunker i oktober 2024: KPIF på 1,1%
    Inflationen Tis, 15 okt 2024 - 08:36
  • Statsskulden - Sveriges statsskuld: Historisk låg nivå i förändring
    Statsskulden Tis, 8 okt 2024 - 10:07
  • Styrräntan - Riksbanken sänker styrräntan till 3.25% - Vad betyder det?
    Styrräntan Tors, 26 sep 2024 - 17:28
  • Opinionen - Demoskop: Socialdemokraterna ökar, Vänsterpartiet tappar
    Opinionen Tors, 12 sep 2024 - 19:35
  • Yrke - Lön och arbete som Studieledare: Vad du behöver veta
    Yrke Ons, 4 sep 2024 - 18:10
  • Information - Statsskuld.se Uppdaterad med Nya Löner för 2023
    Information Sön, 1 sep 2024 - 11:38
  • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
    Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter