Upptäck hur mycket du kan spara genom att jämföra lån, kreditkort, försäkringar, nätmäklare, sparkonton och elavtal. Ett byte kan vara enklare än du tror!
Upptäck hur mycket du kan spara genom att jämföra lån, kreditkort, försäkringar, nätmäklare, sparkonton och elavtal. Ett byte kan vara enklare än du tror!
37 168 - 37 293 kr / månaden
Pedagogiskt arbete
Som Utbildningsledare på en trafikskola har man en central roll i att säkerställa att utbildningen av blivande förare sker enligt gällande lagar och regler. Arbetsuppgifterna kan variera, men vanligtvis innebär det att planera och leda utbildningar, övervaka trafiklärares arbete, samt att ha kontakt med myndigheter. Arbetsmiljön kan vara både kontorsbaserad och ute på fältet i samband med praktiska körlektioner.
Enligt den senaste statistiken ligger snittlönen för en Utbildningsledare, trafikskola på 37 293 kronor i månaden. Det är en ökning från förra årets snittlön på 39 000 kronor. För timanställda ligger snittlönen på 234 kronor per timme. Tyvärr saknas specifika uppgifter om löneskillnader mellan män och kvinnor i denna yrkesroll.
Vi ser en positiv löneutveckling för Utbildningsledare inom trafikskolor. Snittlönen har ökat med ca 6 procent från föregående år. Detta kan bero på ökad efterfrågan och bristen på kvalificerade utbildningsledare.
För att bli Utbildningsledare på en trafikskola krävs det vanligtvis att man har en bakgrund som trafiklärare samt en vidareutbildning till utbildningsledare. Denna utbildning kan inkludera kurser i pedagogik, ledarskap och trafiklagstiftning.
Inom yrket kan det finnas möjligheter till förmåner som företagsmobil, betalda vidareutbildningar och i vissa fall även möjligheter till distansarbete för administrativa uppgifter.
Enligt Arbetsförmedlingen är möjligheterna till arbete som Utbildningsledare stora på nationell nivå. Dock förekommer rekryteringssvårigheter, vilket kan skapa en paradoxal situation där det finns lediga jobb men samtidigt en hög andel deltidsarbetande och personer som lämnar yrket.
Om du funderar på att bli Utbildningsledare, är det viktigt att hålla sig uppdaterad med de senaste reglerna och pedagogiska metoderna. Att utveckla goda ledarskapsförmågor och kunna hantera stressiga situationer är också värdefullt.
Efter några års erfarenhet som Utbildningsledare kan du avancera till mer seniora roller inom trafikskoleverksamhet eller inom utbildningsorganisationer som arbetar med trafik och transport.
Enligt Arbetsförmedlingen förväntas efterfrågan på Utbildningsledare inom trafikskolor vara oförändrad de kommande fem åren. Det finns dock stora jobbmöjligheter på kort sikt.
All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB), Skatteverket samt Arbetsförmedlingen. Läs mer om vår data och våra datakällor här.
Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.
Yrket Utbildningsledare, trafikskola har SSYK-koden 3441, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.
Nationellt bedöms möjligheterna till arbete som trafiklärare vara stora. På fem års sikt förväntas efterfrågan vara oförändrad.
Nationellt bedöms rekryteringssituationen för trafiklärare kännetecknas av rekryteringssvårigheter samtidigt som arbetslösheten och/eller andelen deltidsarbetande och/eller andelen som lämnar yrket är hög. På fem års sikt förväntas efterfrågan på trafiklärare vara oförändrad.