Torghandlare, tillagad mat lön

Torg- och marknadsförsäljare m.fl.

Vad blir lönen efter skatt?

Försäljning & inköp

Att arbeta som Torghandlare, tillagad mat

Att vara torghandlare som säljer tillagad mat innebär att man levererar en mångsidig och dynamisk upplevelse för sina kunder. Yrket innefattar att förbereda och laga mat, sätta upp och ta ner försäljningsstånd, och att hantera kassa och redovisning. Man behöver också vara skicklig på kundservice, eftersom interaktion med kunder är en stor del av arbetet.

Lön för Torghandlare, tillagad mat

Men hur ser lönen ut för en torghandlare som säljer tillagad mat? Enligt den senaste statistiken som vi har samlat in är snittlönen för yrket 0 kronor. Detta innebär att vi saknar konkreta löneuppgifter för både män och kvinnor inom detta yrke. Det är en ovanlig situation och tyder på att det kan finnas en stor variation i inkomster beroende på individuella faktorer som arbetsplats, erfarenhet och säsong.

Utbildning och kvalifikationer

För att börja arbeta som torghandlare inom tillagad mat behövs vanligtvis ingen formell utbildning, men det är en fördel att ha erfarenhet inom matlagning och försäljning. Vissa kommuner kan kräva tillstånd eller certifikat för att sälja mat på marknader, så det är viktigt att kontrollera lokala bestämmelser. Grundläggande kunskaper i livsmedelshantering och hygien är också nödvändiga.

Förutsättningar för att få ett jobb

För att lyckas som torghandlare inom tillagad mat behöver du vara entreprenöriellt lagd och ha en stark arbetsmoral. Arbetet kan vara fysiskt krävande och innebär ofta tidiga morgnar och sena kvällar, särskilt under marknadssäsonger. Det är också viktigt att vara flexibel och anpassningsbar, eftersom väder och marknadsförhållanden kan förändras snabbt.

Vad man ska tänka på

Om du är intresserad av att arbeta som torghandlare inom tillagad mat finns det flera saker att överväga. Förutom den fysiska arbetsinsatsen och de oregelbundna arbetstiderna, måste du också vara beredd på att investera i nödvändig utrustning såsom matlagningsverktyg, försäljningsstånd och transportmedel. Att bygga upp en trogen kundkrets tar tid, men kan leda till en stabil inkomstkälla på sikt.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Torghandlare, tillagad mat har SSYK-koden 9520, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter