Torgförsäljare, ej tillagad mat lön

Torg- och marknadsförsäljare m.fl.

Vad blir lönen efter skatt?

Försäljning & inköp

Torgförsäljare av Ej Tillagad Mat: Ett Mångsidigt Yrke

Att arbeta som torgförsäljare, särskilt inom försäljning av ej tillagad mat, innebär att man dagligen möter olika typer av kunder och hanterar produkter som frukt, grönsaker och andra råvaror. Det är ett yrke som kräver flexibilitet, kundfokus och en god förståelse för produkterna man säljer.

Lön och Förutsättningar

Enligt den senaste statistiken ligger snittlönen för yrket torgförsäljare av ej tillagad mat på 0 kronor. Det är viktigt att notera att detta yrke ofta är säsongsbetonat och att inkomsten kan variera kraftigt beroende på säsong, plats och efterfrågan. Tyvärr saknas specifika löneuppgifter för både män och kvinnor inom denna yrkeskategori.

Utbildning och Krav

Formella utbildningskrav för att bli torgförsäljare är sällan strikta. Många som arbetar i denna bransch har ingen specifik utbildning inom området, men erfarenhet av försäljning och en god känsla för kundservice är ovärderliga tillgångar. För vissa specialiserade produkter kan dock utbildning inom livsmedelshantering eller liknande vara fördelaktig.

Vad Gör en Torgförsäljare?

En torgförsäljare ansvarar för att sätta upp och ta ner sin försäljningsplats, hantera betalningar och bistå kunder med råd och rekommendationer. De behöver ha en grundläggande förståelse för produkterna de säljer, kunna bedöma kvalitet och ha goda kommunikationsfärdigheter för att skapa en positiv kundupplevelse.

Förmåner och Arbetsvillkor

Förmåner och arbetsvillkor kan variera stort beroende på om man arbetar för ett företag eller som egenföretagare. Vissa arbetsgivare kan erbjuda förmåner som betalda utbildningar eller andra incitament, men detta är inte standard inom branschen. Som egenföretagare har man ofta större frihet men också ett större ansvar när det gäller planering och ekonomi.

Tips för att Lyckas som Torgförsäljare

För att lyckas som torgförsäljare är det viktigt att vara engagerad och flexibel. Här är några tips:

 • Var noggrann med att hålla hög kvalitet på dina produkter.
 • Bygg upp en god relation med återkommande kunder.
 • Var beredd att arbeta långa dagar, särskilt under högsäsong.
 • Utveckla dina kunskaper om de produkter du säljer för att kunna ge bästa möjliga service.

Yrket som torgförsäljare erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där ingen dag är den andra lik. Trots att lönen kan verka låg enligt den senaste statistiken, finns det många som finner stor tillfredsställelse och frihet i att arbeta inom detta område.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Torgförsäljare, ej tillagad mat har SSYK-koden 9520, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter