Bild som illustrerar Tatuerare

Tatuerare lön

36 200 kr

Övriga yrken inom kultur och underhållning

Vad blir lönen efter skatt?

31 000 - 37 700 kr / månaden

Kvinnor tjänar 108% av vad män gör.

Kultur, media, design

Löneutveckling Tatuerare

Snittlön 36 200 kr
Män 35 000 kr
Kvinnor 37 700 kr
Yrket Tatuerare och dess lön

Lön och Arbete som Tatuerare

Att arbeta som tatuerare kan vara både kreativt och lönsamt. Enligt den senaste statistiken är snittlönen för tatuerare 36 200 kronor per månad. Det är dock värt att notera att det finns en liten skillnad i lön mellan könen; män tjänar i genomsnitt 35 000 kronor medan kvinnor tjänar 37 700 kronor. Detta innebär att kvinnor inom yrket tjänar 108% av vad män gör.

Löneutveckling

Jämfört med föregående mätning har snittlönen för tatuerare minskat från 38 037 kronor till 36 200 kronor. Detta kan vara en viktig faktor att överväga för dem som funderar på att ge sig in i yrket.

Arbetsuppgifter som Tatuerare

Som tatuerare arbetar man med att skapa konst på människors hud. Arbetsuppgifterna inkluderar att designa tatueringar enligt kundens önskemål, förbereda arbetsytan och verktygen, samt att utföra själva tatueringen med precision och skicklighet. Det är också viktigt att följa hygien- och säkerhetsregler för att undvika infektioner och andra hälsoproblem.

Utbildning och Förutsättningar

För att bli tatuerare krävs det oftast ingen formell utbildning, men många väljer att gå i lärling hos en etablerad tatuerare för att lära sig yrket. Detta kan vara en bra väg att gå för att få nödvändig erfarenhet och bygga upp en portfölj. Det är också vanligt att tatuerare deltar i olika kurser och workshops för att förbättra sina tekniker och hålla sig uppdaterade med de senaste trenderna inom tatuering.

Förmåner

Förmåner inom yrket kan variera beroende på arbetsplats och anställningsform. Vissa tatueringsstudior erbjuder betalda utbildningar och workshops för att deras anställda ska kunna utvecklas inom yrket. Andra kan erbjuda flexibla arbetstider och möjligheten att arbeta på frilansbasis, vilket kan vara attraktivt för dem som vill ha mer kontroll över sin arbetstid.

Vad man ska tänka på

Om du funderar på att bli tatuerare är det viktigt att tänka på att yrket kräver en hög grad av skicklighet och noggrannhet. Du måste vara bra på att kommunicera med kunder och förstå deras önskemål, samtidigt som du har en stark känsla för estetik och design. Det är också viktigt att vara medveten om de hygienkrav som ställs inom yrket och att följa dem noggrant för att säkerställa både din egen och kundens säkerhet.

Att vara tatuerare kan vara ett fantastiskt yrke för den som är kreativ och har en passion för konst. Med rätt utbildning och erfarenhet kan du bygga en framgångsrik karriär och njuta av att skapa konst som människor bär med sig resten av livet.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en Tatuerare är 37700 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar som privatanställd tjänsteman och har en ospecificerad utbildningsnivå. Den högsta lönen för en man inom samma yrke är 35000 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en Tatuerare är 31000 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar inom den Offentlig sektorn och har en ospecificerad utbildningsnivå. Den lägsta lönen för en man inom samma yrke är 35000 kr.
Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Tatuerare har SSYK-koden 3439, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter