Tak- och fasadisolerare lön

38 500 kr

Isoleringsmontörer

Vad blir lönen efter skatt?

37 800 - 38 500 kr / månaden

Bygg & anläggning

Löneutveckling Tak- och fasadisolerare

Snittlön 38 500 kr
Män 38 900 kr
Kvinnor 0 kr

Lön och Arbete för Tak- och Fasadisolerare

Att arbeta som Tak- och fasadisolerare, även kallad isoleringsmontör, innebär att man är specialiserad inom bygg- och anläggningssektorn. Arbetet handlar huvudsakligen om att installera isoleringsmaterial för att förbättra energieffektiviteten och skydda byggnader från fukt och temperaturförändringar. Arbetsuppgifterna inkluderar att mäta och skära isoleringsmaterial, applicera det på tak och fasader samt säkerställa att det sitter korrekt och tätt.

Lön för Tak- och Fasadisolerare

Snittlönen för en Tak- och fasadisolerare ligger på 38 500 kronor per månad. Män inom yrket tjänar i genomsnitt 38 900 kronor per månad, medan vi saknar specifika löneuppgifter för kvinnor. Det är dock värt att notera att snittlönen har minskat något från 32 700 kronor sedan förra mätningen.

Förmåner inom Yrket

Inom detta yrke kan det förekomma olika förmåner beroende på arbetsgivaren. Vanliga exempel är betalda utbildningar och certifieringar som kan hjälpa dig att utvecklas inom yrket. I vissa fall kan även arbetsgivaren erbjuda betald mobiltelefon eller arbetskläder.

Utbildning och Kvalifikationer

För att bli Tak- och fasadisolerare krävs oftast att man har en gymnasieutbildning inom bygg- och anläggning, gärna med inriktning på isolering. Många arbetsgivare föredrar dessutom att du har genomgått yrkesutbildningar och certifieringar inom området. Praktisk erfarenhet är mycket värdefull och kan ofta väga tyngre än formell utbildning.

Arbetsmarknadsutsikter

Enligt prognoser från Arbetsförmedlingen är jobbmöjligheterna för isoleringsmontörer, vilket inkluderar Tak- och fasadisolerare, stora på nationell nivå. Efterfrågan på dessa yrkespersoner förväntas vara oförändrad på fem års sikt, och rekryteringssituationen kännetecknas av brist. Det innebär att det finns goda möjligheter att få arbete inom detta yrke.

Vad man Ska Tänka på

Om du överväger att bli Tak- och fasadisolerare är det viktigt att vara medveten om de fysiska kraven. Arbetet kan vara krävande och innebär ofta att man arbetar utomhus i varierande väderförhållanden. God fysisk kondition och noggrannhet är därför viktiga egenskaper. Dessutom är det en fördel att ha en bra samarbetsförmåga eftersom arbetet ofta sker i team.

Lön fördelat på ålder och sektor
Ålder Kvinnors lön i procent av mäns Grundlön Månadslön
Snitt 37800 kr 38500 kr
Lön per sektor
Registrera ett konto innan du kan kommentera

För att skriva en kommentar behöver du skapa ett konto.


Default Avatar

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB), Skatteverket samt Arbetsförmedlingen. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Tak- och fasadisolerare har SSYK-koden 7123, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Yrkesbarometern

Nationellt bedöms möjligheterna till arbete som isoleringsmontör vara stora. På fem års sikt förväntas efterfrågan vara oförändrad.

Nationellt bedöms rekryteringssituationen för isoleringsmontörer kännetecknas av brist. På fem års sikt förväntas efterfrågan på isoleringsmontörer vara oförändrad.

Sök lönestistik för yrke
8000 kr
<-|->
90000 kr
Liknande yrken
Senaste artiklarna
  • Elpriset - Dagens och morgondagens elpriser i Sverige
    Elpriset Fre, 20 sep 2024 - 13:01
  • Opinionen - Demoskop: Socialdemokraterna ökar, Vänsterpartiet tappar
    Opinionen Tors, 12 sep 2024 - 19:35
  • Inflationen - Inflationen i Augusti 2024: KPIF sjönk till 1,2%
    Inflationen Tors, 12 sep 2024 - 08:36
  • Statsskulden - Sveriges statsskuld minskar till 16,83% av BNP
    Statsskulden Mån, 9 sep 2024 - 10:07
  • Yrken - Lön och arbete som Studieledare: Vad du behöver veta
    Yrken Ons, 4 sep 2024 - 18:10
  • Styrräntan - Riksbanken sänker styrräntan till 3,5%: Vad betyder det för hushållen?
    Styrräntan Tis, 20 aug 2024 - 16:00
  • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
    Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter