Skönhetsvårdsassistent lön

28 700 kr

Övriga skönhets- och kroppsterapeuter

Vad blir lönen efter skatt?

28 100 - 28 700 kr / månaden

Kropps- & skönhetsvård

Löneutveckling Skönhetsvårdsassistent

Snittlön 28 700 kr
Män 0 kr
Kvinnor 29 200 kr

Vad gör en Skönhetsvårdsassistent?

Som skönhetsvårdsassistent arbetar man inom skönhets- och kroppsvårdssektorn med att erbjuda olika skönhetsbehandlingar. Yrket innebär att man arbetar med ansiktsbehandlingar, manikyr, pedikyr, hudvård och andra kroppsbehandlingar som syftar till att förbättra kundens välmående och utseende. En skönhetsvårdsassistent kan även ge råd om hudvård och skönhetsprodukter samt utföra vissa behandlingar som kräver specialutbildning, exempelvis fransförlängning eller avancerade hudbehandlingar.

Lön för Skönhetsvårdsassistenter

Genomsnittslönen för en skönhetsvårdsassistent ligger på 28 700 kronor per månad. För kvinnor, som utgör en stor del av yrket, ligger snittlönen något högre på 29 200 kronor per månad. Detta visar att yrket kan erbjuda en stabil och konkurrenskraftig lön. Det är också intressant att notera att snittlönen har ökat från 26 500 kronor till 28 700 kronor sedan förra mätningen, vilket indikerar en positiv löneutveckling inom branschen.

Utbildning och Kompetenser

För att bli skönhetsvårdsassistent krävs ofta en gymnasial utbildning inom skönhetsvård eller motsvarande vuxenutbildning. Många väljer att utbilda sig på privata yrkesskolor som erbjuder specialiserade kurser inom hudvård, nagelvård och andra skönhetsbehandlingar. Det är också viktigt att ha goda kunskaper i anatomi och dermatologi samt en känsla för färg och form.

Yrkets arbetsmarknad är konkurrenskraftig och arbetsgivare värdesätter ofta erfarenhet och specialistkunskaper. Certifieringar och kontinuerlig vidareutbildning kan därför vara en stor fördel för den som vill avancera inom yrket. Vissa arbetsgivare erbjuder till och med betalda utbildningar för att hålla personalen uppdaterad med de senaste teknikerna och trenderna.

Förutsättningar för att få jobb

Efterfrågan på skönhetsvårdsassistenter är relativt stabil, särskilt i större städer och tätorter där det finns en större kundbas. De som visar en hög grad av professionalism och kundservice har en god chans att etablera sig väl inom yrket. God kommunikationsförmåga och en förmåga att bygga relationer med kunder är också avgörande för framgång inom detta yrke.

Arbetsmiljön kan variera beroende på arbetsplats, från små, privata salonger till större skönhetskedjor eller spa-anläggningar. Flexibiliteten i arbetsuppgifterna och möjligheten att arbeta självständigt eller i team gör detta yrke attraktivt för många.

Vad bör man tänka på?

För den som överväger en karriär som skönhetsvårdsassistent är det viktigt att tänka på att yrket kan vara fysiskt krävande, med långa perioder av stående arbete och repetitiva rörelser. Det är också viktigt att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna och teknikerna för att kunna erbjuda kunderna bästa möjliga service.

Att ha en stark känsla för kundservice är avgörande, då en stor del av arbetet handlar om att bygga långsiktiga relationer med kunderna. Det är också en fördel att vara flexibel och anpassningsbar, då arbetsuppgifterna kan variera mycket beroende på kundernas behov och önskemål.

Lön per sektor

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Skönhetsvårdsassistent har SSYK-koden 5149, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter