Paketerare, maskin lön

31 600 kr

Maskinoperatörer, påfyllning, packning o märkn.

Vad blir lönen efter skatt?

31 200 - 33 300 kr / månaden

Kvinnor tjänar 100% av vad män gör.

Industriell tillverkning

Löneutveckling Paketerare, maskin

Snittlön 31 600 kr
Män 31 600 kr
Kvinnor 31 600 kr

Introduktion till Yrket Paketerare, Maskin

Att arbeta som paketerare, maskin innebär att man övervakar och hanterar maskiner som fyller, packar och märker produkter. Det är ett arbete som kräver noggrannhet och uppmärksamhet på detaljer, och det är en viktig del av tillverkningsprocessen inom många olika branscher.

Lön för Paketerare, Maskin

Snittlönen för en paketerare, maskin är 31 600 kronor per månad. Detta gäller för både män och kvinnor, vilket innebär att kvinnor tjänar exakt 100% av vad män gör inom detta yrke. Jämfört med föregående mätning, där snittlönen låg på 29100 kronor, har det skett en ökning till 31 600 kronor. Denna löneökning kan ses som ett positivt tecken på ökande värde och efterfrågan på yrkesrollen.

Arbetsuppgifter och Ansvar

Som paketerare, maskin har du flera viktiga ansvarsområden. Du kommer att:

 • Övervaka maskiner som fyller, packar och märker produkter.
 • Säkerställa att maskinerna fungerar korrekt och effektivt.
 • Utföra regelbunden underhåll och felsökning vid behov.
 • Säkerställa att produkterna uppfyller kvalitetsstandarder.

Förutsättningar för att Få ett Jobb som Paketerare, Maskin

För att arbeta som paketerare, maskin krävs oftast ingen specifik utbildning, men en gymnasieutbildning inom teknik eller industri kan vara fördelaktig. Många arbetsgivare erbjuder internutbildningar för att säkerställa att du har den kunskap och de färdigheter som behövs för att utföra jobbet effektivt. Erfarenhet av att arbeta med maskiner och teknisk utrustning är också meriterande.

Förmåner och Arbetsvillkor

Förmåner kan variera beroende på arbetsgivare, men det är inte ovanligt att få tillgång till betalda utbildningar och vidareutbildningar. Detta kan inkludera säkerhetsutbildningar och specifik maskinutbildning. Andra möjliga förmåner kan inkludera friskvårdsbidrag och ibland även betald mobiltelefon, beroende på arbetsgivarens policy och behov.

Arbetsmarknad och Framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingen finns det begränsat underlag för att göra en bedömning av arbetsmarknadens framtidsutsikter för paketerare, maskin. Det innebär att vi inte kan ge en exakt prognos för yrkets framtid. Det är dock värt att notera att paketerare, maskin är en del av den bredare yrkesgruppen maskinoperatörer inom påfyllning, packning och märkning, vilket kan ge en viss stabilitet i arbetsmarknaden.

Att Tänka på om du Önskar Jobba som Paketerare, Maskin

Om du funderar på att bli paketerare, maskin, är det viktigt att vara förberedd på ett arbete som kan vara både fysiskt och mentalt krävande. Noggrannhet och en god arbetsmoral är avgörande för att lyckas i rollen. Att ha en teknisk förståelse och kunskap om maskiner kan också vara till stor fördel. Slutligen, var beredd på att arbeta i skift, eftersom många industrier har produktion som pågår dygnet runt.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en Paketerare, maskin är 33300 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar som privatanställd tjänsteman och har en eftergymnasial utbildning kortare än 3 år. Den högsta lönen för en man inom samma yrke är 32500 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en Paketerare, maskin är 31200 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar inom olika sektorer och har en förgymnasial utbildning. Den lägsta lönen för en man inom samma yrke är 31300 kr.
Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Paketerare, maskin har SSYK-koden 8181, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Elpriset - Dagens och morgondagens elpriser i Sverige 19-20 juli 2024
  Elpriset Fre, 19 jul 2024 - 13:02
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter