Laserterapeut lön

Terapeuter inom alternativmedicin

Vad blir lönen efter skatt?

Hälso- & sjukvård

Laserterapeut: Ett yrke inom alternativmedicin

Att arbeta som laserterapeut innebär att man använder laserljus för att behandla olika medicinska och kosmetiska åkommor. Vanliga arbetsuppgifter inkluderar behandling av hudproblem, smärtlindring och hårborttagning. Som laserterapeut jobbar man ofta inom skönhets- och hälsokliniker, och det krävs en god förståelse för både teknisk utrustning och kundvård.

Lön för Laserterapeuter

Enligt den senaste statistiken är snittlönen för en laserterapeut 0 kronor. Vi saknar specifik löneuppgifter för både män och kvinnor inom yrket. Detta innebär att det inte finns tillräcklig data för att ge en exakt bild av lönenivåerna inom denna yrkeskategori. Det är viktigt att vara medveten om att lön kan variera beroende på arbetsplats, arbetsgivare och geografisk plats.

Utbildning och kvalifikationer

För att bli laserterapeut krävs det ofta en utbildning inom medicinsk laserterapi eller liknande områden. Det finns olika kurser och certifieringsprogram som erbjuds av privata utbildningsinstitut och vissa högskolor. Dessa utbildningar kan variera i längd och kostnad, så det är viktigt att noggrant undersöka vilken som passar bäst för ens egna behov och mål.

Vad man ska tänka på

Om du önskar arbeta som laserterapeut är det viktigt att ha ett starkt intresse för både teknik och hälsa. Eftersom du kommer att arbeta nära kunder, är goda kommunikationsförmågor och kundservice också mycket viktiga. Det kan också vara fördelaktigt att ha tidigare erfarenhet inom skönhetsbranschen eller hälsovård.

Förutsättningar för att få jobb

Arbetsmarknaden för laserterapeuter kan variera beroende på efterfrågan och geografisk plats. I större städer och områden med många skönhets- och hälsokliniker kan det finnas fler jobbmöjligheter. Att ha en välrenommerad utbildning och certifiering kan öka dina chanser att få anställning.

Eventuella förmåner

Förmåner för laserterapeuter kan variera beroende på arbetsgivare. Vissa kliniker kan erbjuda förmåner som betalda utbildningar för att vidareutveckla dina färdigheter, betald mobiltelefon eller andra arbetsrelaterade förmåner. Det är alltid bra att fråga om dessa förmåner när man söker jobb eller får en anställning.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Laserterapeut har SSYK-koden 3230, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter