Bild som illustrerar Länshemslöjdskonsulent

Länshemslöjdskonsulent lön

38 200 kr

Övriga utbildare och instruktörer

Vad blir lönen efter skatt?

29 200 - 38 400 kr / månaden

Pedagogiskt arbete

Löneutveckling Länshemslöjdskonsulent

Snittlön 38 200 kr
Män 38 400 kr
Kvinnor 0 kr
Yrket Länshemslöjdskonsulent och dess lön

Länshemslöjdskonsulent: Ett Kreativt Yrke med Varierande Lön

Att vara Länshemslöjdskonsulent innebär att man jobbar med att främja och utveckla traditionellt hantverk inom hem och hemslöjd. Konsulenten fungerar ofta som en bro mellan hantverkare och allmänheten, och arbetar med att sprida kunskap och öka intresset för hemslöjd. Det kan innebära att arrangera kurser, utställningar och andra typer av evenemang för att lyfta fram hantverkets betydelse.

Lön för en Länshemslöjdskonsulent

En Länshemslöjdskonsulent tjänar i snitt 38 200 kronor i månaden. Det är en liten minskning från tidigare mätningar där snittlönen låg på 41 000 kronor. Män i yrket tjänar i genomsnitt 38 400 kronor. Trots att vi saknar specifik löneinformation för kvinnor, vet vi att den högsta lönen för en kvinna inom detta yrke är 35400 kronor. Den lägsta lönen för en Länshemslöjdskonsulent kan vara så låg som 29200 kronor för kvinnor och 31800 kronor för män. Timanställda konsulenter har en genomsnittlig timlön på 230 kronor baserat på 166 arbetstimmar i månaden.

Arbetsuppgifter och Ansvar

Som Länshemslöjdskonsulent har man en bred repertoar av arbetsuppgifter. Främst handlar det om att stärka hemslöjdsrörelsen genom att organisera kurser och workshops, samt att bidra till kulturell utveckling inom olika regioner. Konsulenter kan även arbeta med att dokumentera och bevara traditionella hantverksmetoder för framtida generationer.

Utbildningskrav och Kvalifikationer

För att bli Länshemslöjdskonsulent krävs vanligtvis en eftergymnasial utbildning inom hantverk, konst eller kulturvetenskap. Det är också viktigt att ha en god förståelse för den kulturella betydelsen av hemslöjd, samt pedagogiska färdigheter för att kunna förmedla kunskap effektivt.

Framtidsutsikter och Arbetsmarknad

Efterfrågan på Länshemslöjdskonsulenter kan variera beroende på region och förändringar i kulturella trender. Yrket erbjuder möjligheter att arbeta både i offentlig och privat sektor, samt inom olika kulturella och pedagogiska projekt. En ökad medvetenhet om hållbarhet och tradition kan påverka efterfrågan positivt.

Förmåner och Utmaningar

Beroende på arbetsgivare kan Länshemslöjdskonsulenter ibland erbjudas förmåner som flexibla arbetstider, möjligheten att delta i specialiserade utbildningar och ibland arbete hemifrån. Dock kan utmaningar i yrket innefatta att nå ut till en bred publik och att säkra finansiering för projekt och aktiviteter.

Sammanfattning

Yrket som Länshemslöjdskonsulent är idealiskt för den som brinner för hantverk och kultur. Med en snittlön på 38 200 kronor, finns det varierande möjligheter beroende på arbetsplats och erfarenhet. Det är ett yrke som kräver både kreativitet och en passion för att bevara och vidareutveckla traditionella hantverk.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en Länshemslöjdskonsulent är 38400 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar inom olika sektorer och har en ospecificerad utbildningsnivå. Den högsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 35400 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en Länshemslöjdskonsulent är 29200 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar inom den Offentlig sektorn och har en eftergymnasial utbildning kortare än 3 år. Den lägsta lönen för en man inom samma yrke är 31800 kr.
Lön fördelat på ålder och sektor
Ålder Kvinnors lön i procent av mäns Grundlön Månadslön
35-44 97% 38000 kr 38300 kr
45-54 107% 41200 kr 42100 kr
Snitt 37600 kr 38200 kr
Lön per sektor
Lön baserat på utbildning
Registrera ett konto innan du kan kommentera

För att skriva en kommentar behöver du skapa ett konto.


Default Avatar

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB), Skatteverket samt Arbetsförmedlingen. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Länshemslöjdskonsulent har SSYK-koden 3449, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök lönestistik för yrke
8000 kr
<-|->
90000 kr
Lediga jobb
Liknande yrken
Senaste artiklarna
  • Information om Statsskuld.se - Förbättringar på Statsskuld.se: Nyheter & Uppdateringar
    Tis, 17 dec 2024 - 08:56
  • Opinionen - Demoskop: Socialdemokraterna tappar, Centern ökar
    Fre, 25 okt 2024 - 14:35
  • Statsskulden - Sveriges statsskuld: Historisk låg nivå i förändring
    Tis, 8 okt 2024 - 10:07
  • Yrke - Lön och arbete som Studieledare: Vad du behöver veta
    Ons, 4 sep 2024 - 18:10
  • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
    Tors, 23 maj 2024 - 22:26
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter