Konverteringsarbetare, papper lön

28 200 kr

Handpaketerare och andra fabriksarbetare

Vad blir lönen Efter skatt?

26 000 - 33 000 kr / månaden

Kvinnor tjänar 96% av vad män gör.

Industriell tillverkning

Löneutveckling Konverteringsarbetare, papper

Snittlön 28 200 kr
Män 28 600 kr
Kvinnor 27 500 kr

Lön och Arbetsvillkor för Konverteringsarbetare, Papper

Konverteringsarbetare inom pappersindustrin spelar en viktig roll i tillverkningsprocessen. Deras huvudsakliga uppgift är att hantera och bearbeta pappersprodukter, ofta genom att handpaketera och utföra andra fabriksarbeten. Yrket kräver noggrannhet och fysisk uthållighet, då arbetsuppgifterna kan vara monotona och ibland tunga.

Genomsnittlig Lön för Konverteringsarbetare, Papper

Snittlönen för en konverteringsarbetare inom pappersindustrin ligger på 28 200 kronor per månad. Det finns en viss löneskillnad mellan könen, där män tjänar i genomsnitt 28 600 kronor medan kvinnor tjänar 27 500 kronor per månad. Kvinnor tjänar således cirka 96% av vad män gör inom samma yrke.

Utveckling av Lönen

Det är också värt att notera att snittlönen har ökat från 27 400 kronor sedan förra året. Denna förändring indikerar en positiv löneutveckling inom yrket, vilket kan vara en motivation för de som överväger att börja arbeta som konverteringsarbetare.

Arbetsuppgifter och Ansvarsområden

Som konverteringsarbetare inom pappersindustrin är de huvudsakliga arbetsuppgifterna att bearbeta och paketera pappersprodukter manuellt. Detta kan inkludera att klippa, vika, limma och packa pappersprodukter i olika former och storlekar. Arbetet kräver noggrannhet och precision för att säkerställa att produkterna håller en hög kvalitet och uppfyller de fastställda standarderna.

Vad Krävs för att Jobba som Konverteringsarbetare?

För att få arbete som konverteringsarbetare krävs oftast ingen formell utbildning, men vissa arbetsgivare kan föredra att anställa personer med erfarenhet inom industriellt arbete eller liknande områden. Fysisk uthållighet är också en viktig faktor, då arbetet kan vara fysiskt krävande. En noggrann och detaljerad arbetsmetod är också viktig för att säkerställa att produkterna håller hög kvalitet.

Arbetsmarknadsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens prognoser bedöms möjligheterna till arbete som handpaketerare vara små på nationell nivå. På fem års sikt förväntas efterfrågan vara oförändrad, och rekryteringssituationen kännetecknas av ett överskott av arbetskraft inom detta yrkesområde.

Förmåner och Arbetsvillkor

Förmånerna för konverteringsarbetare inom pappersindustrin kan variera beroende på arbetsgivare. I vissa fall kan det finnas tillgång till betalda utbildningar som ger anställda möjlighet att utveckla sina färdigheter och avancera inom företaget. Andra vanliga förmåner kan inkludera friskvårdsbidrag och andra hälsofrämjande åtgärder.

Sammanfattning

Att arbeta som konverteringsarbetare inom pappersindustrin erbjuder en stabil inkomst med en genomsnittlig lön på 28 200 kronor per månad. Yrket kräver noggrannhet och fysisk uthållighet, men kräver oftast ingen formell utbildning. Arbetsmarknadsutsikterna är dock relativt små, med en förväntad oförändrad efterfrågan på fem års sikt. Trots detta kan det finnas förmåner som gör yrket attraktivt för rätt person.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en Konverteringsarbetare, papper är 33000 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar som privatanställd arbetare och har en gymnasial utbildning på 3 år. Den högsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 31300 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en Konverteringsarbetare, papper är 26000 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar som privatanställd tjänsteman och har en Uppgifter saknas. Den lägsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 26800 kr.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Konverteringsarbetare, papper har SSYK-koden 9320, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Lön per sektor
Lön baserat på utbildning
Yrkesbarometern

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Elpriset - Dagens och morgondagens elpriser i Sverige - 14 juni 2024
  Elpriset Fre, 14 jun 2024 - 13:01
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Opinionen - Senaste Opinionsundersökningen från Demoskop: Små Förändringar men Intressanta Trender
  Opinionen Sön, 19 maj 2024 - 09:11
 • Inflationen - Ny Inflationsdata: KPIF på 2.3% - Vad Betyder Det För Dig?
  Inflationen Tors, 16 maj 2024 - 07:57
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
 • Styrräntan - Senaste Nytt om Styrräntan: Hur Påverkar Det Dig?
  Styrräntan Ons, 8 maj 2024 - 12:56
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter