Kaustiserare lön

39 600 kr

Processoperatörer, pappersmassa

Vad blir lönen efter skatt?

37 600 - 41 400 kr / månaden

Kvinnor tjänar 96% av vad män gör.

Industriell tillverkning

Löneutveckling Kaustiserare

Snittlön 39 600 kr
Män 39 800 kr
Kvinnor 38 200 kr

Lön och Arbete som Kaustiserare

Att arbeta som kaustiserare, eller processoperatör inom pappersmassa, innebär att man är ansvarig för att övervaka och hantera maskiner och processer som används för att producera pappersmassa. Det är ett tekniskt krävande yrke med höga krav på noggrannhet och säkerhet.

Lön

Snittlönen för en kaustiserare ligger på 39600 kr per månad. Män i yrket tjänar i genomsnitt 39 800 kr medan kvinnor tjänar 38 200 kr, vilket innebär att kvinnor tjänar 96% av vad män gör. Löneutvecklingen visar en liten nedgång från 40 400 kr sedan förra året.

Arbetsuppgifter

Som kaustiserare, eller processoperatör inom pappersmassa, övervakar du tillverkningsprocessen och säkerställer att allt fungerar som det ska. Du ansvarar för att maskinerna är korrekt inställda och att produktionen följer de angivna specifikationerna. Arbetsuppgifterna kan inkludera att utföra underhåll och justeringar på maskinerna samt att hantera råmaterial och kemikalier.

Utbildning och Kvalifikationer

För att bli kaustiserare krävs oftast en teknisk gymnasieutbildning med inriktning mot industri eller liknande. Vissa arbetsgivare kan även kräva ytterligare utbildning eller certifieringar inom specifika tekniska områden. Erfarenhet från liknande industriella processer är ofta en fördel.

Arbetsmarknad och Jobbmöjligheter

Enligt Arbetsförmedlingens senaste prognos finns det begränsat underlag för att göra en bedömning av arbetsmarknadsläget för kaustiserare. Detta innebär att det kan vara svårare att få en tydlig bild av jobbutsikterna inom yrket. Generellt sett finns det dock en efterfrågan på kvalificerade tekniska operatörer inom industriell tillverkning.

Förmåner

Arbetsgivare inom pappersmassaindustrin kan ibland erbjuda förmåner som betalda utbildningar för att stärka kompetensen hos sina anställda. Detta kan inkludera kurser inom säkerhet, teknisk utbildning eller andra relevanta områden. Andra förmåner kan vara betald mobiltelefon eller andra arbetsrelaterade verktyg och utrustning.

Att tänka på om du vill bli Kaustiserare

Om du är intresserad av att arbeta som kaustiserare är det viktigt att du har ett intresse för tekniska processer och maskiner. Noggrannhet och säkerhetstänk är avgörande för att lyckas inom yrket. Det kan även vara fördelaktigt att ha en god fysik då arbetet kan vara både krävande och innebära att man arbetar i skift.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en Kaustiserare är 41400 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar som privatanställd tjänsteman och har en eftergymnasial utbildning kortare än 3 år. Den högsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 38200 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en Kaustiserare är 37600 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar inom olika sektorer och har en förgymnasial utbildning. Den lägsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 38200 kr.
Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Kaustiserare har SSYK-koden 8171, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter