IT-pedagog, studiecirkel/kurs lön

41 000 kr

Övriga utbildare och instruktörer

Vad blir lönen Efter skatt?

32 900 - 43 700 kr / månaden

Kvinnor tjänar 91% av vad män gör.

Pedagogiskt arbete

Löneutveckling IT-pedagog, studiecirkel/kurs

Snittlön 41 000 kr
Män 43 500 kr
Kvinnor 39 800 kr

IT-pedagog inom studiecirkel och kurs: En översikt

Att arbeta som IT-pedagog inom studiecirkel och kurs innebär att du undervisar och handleder elever i olika IT-relaterade ämnen. Det kan röra sig om allt från grundläggande datorkunskaper till mer avancerade tekniska färdigheter. IT-pedagoger spelar en viktig roll i att stödja elevernas lärande och utveckling inom IT.

Lön för IT-pedagoger

Snittlönen för en IT-pedagog inom studiecirkel och kurs är 41 000 kr per månad. Det finns en viss löneskillnad mellan män och kvinnor inom yrket. Män tjänar i genomsnitt 43 500 kr per månad medan kvinnor tjänar 39 800 kr per månad, vilket innebär att kvinnor tjänar cirka 91% av vad män gör. Det är en marginell ökning i snittlönen från föregående mätning, som visade en snittlön på 40 900 kr.

Utbildning och kvalifikationer

För att bli IT-pedagog inom studiecirkel och kurs krävs oftast en relevant högskoleutbildning inom IT eller pedagogik. Många arbetsgivare värdesätter även praktisk erfarenhet inom IT och undervisning. Det kan vara fördelaktigt att ha certifieringar inom specifika IT-områden, som exempelvis nätverk eller programmering.

Viktiga färdigheter

Som IT-pedagog är det viktigt att ha goda kommunikationsfärdigheter, tålamod och en förmåga att anpassa undervisningsmetoder efter elevernas behov. Du bör även ha en stark teknisk kompetens och en vilja att ständigt uppdatera dina kunskaper inom IT.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

IT-pedagoger inom studiecirkel och kurs arbetar med att planera, genomföra och utvärdera undervisning inom IT-ämnen. Detta kan inkludera att skapa undervisningsmaterial, hålla föreläsningar, leda praktiska övningar och ge individuell handledning. Du kan även vara involverad i att utveckla kursplaner och bedöma elevernas prestationer.

Förutsättningar för att få ett jobb

Efterfrågan på IT-pedagoger inom studiecirkel och kurs är relativt stabil, särskilt med tanke på den ökande digitaliseringen i samhället. Arbetsgivare söker ofta kandidater med både pedagogisk förmåga och teknisk kompetens. Att ha erfarenhet av att arbeta med olika målgrupper, såsom vuxenutbildning eller yrkesutbildning, kan vara en fördel.

Förmåner

Förmåner för IT-pedagoger kan variera beroende på arbetsgivare. Vanliga förmåner kan inkludera möjligheter till betald vidareutbildning, vilket kan hjälpa dig att hålla dina kunskaper uppdaterade. Andra förmåner kan vara betald mobiltelefon eller dator, vilket underlättar arbetsuppgifterna.

Tips för blivande IT-pedagoger

Om du är intresserad av att arbeta som IT-pedagog inom studiecirkel och kurs, är det viktigt att du är engagerad i både IT och pedagogik. Att hålla dig uppdaterad med de senaste teknologiska trenderna och pedagogiska metoderna kan göra dig mer attraktiv på arbetsmarknaden. Nätverka med andra yrkesverksamma inom området och överväg att delta i relevanta konferenser och workshops.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en IT-pedagog, studiecirkel/kurs är 43700 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar som privatanställd tjänsteman och har en ospecificerad utbildningsnivå. Den högsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 40000 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en IT-pedagog, studiecirkel/kurs är 32900 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar inom den Offentlig sektorn och har en eftergymnasial utbildning kortare än 3 år. Den lägsta lönen för en man inom samma yrke är 34000 kr.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket IT-pedagog, studiecirkel/kurs har SSYK-koden 3449, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Elpriset - Dagens och morgondagens elpriser i Sverige - 14 juni 2024
  Elpriset Fre, 14 jun 2024 - 13:01
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Opinionen - Senaste Opinionsundersökningen från Demoskop: Små Förändringar men Intressanta Trender
  Opinionen Sön, 19 maj 2024 - 09:11
 • Inflationen - Ny Inflationsdata: KPIF på 2.3% - Vad Betyder Det För Dig?
  Inflationen Tors, 16 maj 2024 - 07:57
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
 • Styrräntan - Senaste Nytt om Styrräntan: Hur Påverkar Det Dig?
  Styrräntan Ons, 8 maj 2024 - 12:56
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter