Bild som illustrerar Innebandyspelare

Innebandyspelare lön

31 926 kr

Professionella idrottsutövare

Vad blir lönen efter skatt?

34 628 - 31 926 kr / månaden

Kvinnor tjänar 24313% av vad män gör.

Pedagogiskt arbete

Löneutveckling Innebandyspelare

Yrket Innebandyspelare och dess lön

Yrkesöversikt: Innebandyspelare

Innebandy är en snabb och taktisk sport som blir allt mer populär världen över. Som professionell innebandyspelare spenderar du mycket tid på träning och matcher, samt studerar spelstrategier och motståndare. Yrket kräver god fysisk kondition, snabba reflexer och ett strategiskt tänkande.

Lön och ekonomiska förhållanden

Trots innebandyns ökade popularitet är det viktigt att notera att snittlönen för en professionell innebandyspelare för närvarande är 31 926 kr. Detta indikerar att många spelare inte får betalt för sitt utövande av sporten, vilket ofta är fallet i mindre kommersialiserade idrotter. Inkomster kan istället komma från andra källor såsom sponsorkontrakt, privat coaching eller andra jobb vid sidan av idrottskarriären.

Utbildning och förutsättningar

Det finns ingen formell utbildning som krävs för att bli en professionell innebandyspelare, men att spela på hög nivå kräver ofta år av träning och spel på ungdoms- och amatörnivå. Många spelare börjar sin karriär i lokala klubbar där de utvecklar sina färdigheter. Vidareutveckling kan ske genom deltagande i specialiserade träningsläger och akademier som fokuserar på innebandy.

Karriärvägar

För den som är seriös med att satsa på en karriär inom innebandy kan det vara en god idé att försöka få spel i högre ligor, där större uppmärksamhet och bättre prestationer kan leda till sponsring och andra former av inkomster. Att representera sitt land i internationella tävlingar som världsmästerskap kan också vara en betydande karriärhöjare.

Arbetsmiljö och livsstil

Att vara professionell innebandyspelare innebär ofta en osäker och krävande arbetsmiljö. Långa dagar med fysisk träning, resor till matcher och turneringar samt behovet av kontinuerlig fysisk och mental förberedelse är vanligt. Balansen mellan arbete och privatliv kan vara svår, särskilt om ekonomisk kompensation är låg eller obefintlig.

Att tänka på

För den som överväger en karriär inom innebandy är det viktigt att förstå sportens osäkra ekonomiska förutsättningar och den höga nivån av engagemang som krävs. Många spelare upplever att passionen för spelet och kamratskapet inom laget är de största belöningarna, mer än de ekonomiska aspekterna.

Förmåner

Specifika förmåner som betalda utbildningar eller andra materiella förmåner är ovanliga inom innebandy på professionell nivå. Spelare kan dock ofta få tillgång till professionell utrustning, träningsfaciliteter och expertträning som en del av sitt engagemang i en klubb eller ett lag.

Lön per sektor

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Innebandyspelare har SSYK-koden 3421, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter