Avtalssekreterare, kommun lön

55 300 kr

Förvaltnings- och organisationsjurister

Vad blir lönen efter skatt?

36 800 - 71 100 kr / månaden

Kvinnor tjänar 94% av vad män gör.

Administration, ekonomi

Löneutveckling Avtalssekreterare, kommun

Snittlön 55 300 kr
Män 57 800 kr
Kvinnor 54 100 kr

Vad innebär det att arbeta som Avtalssekreterare, kommun?

Att arbeta som Avtalssekreterare inom kommunal verksamhet innebär att man hanterar och förvaltar avtal och juridiska dokument för kommunen. Detta inkluderar att förhandla, upprätta och övervaka olika typer av avtal som kommunen har med externa parter. Man spelar en viktig roll i att säkerställa att avtalen är juridiskt bindande och överensstämmer med gällande lagar och regler. Arbetet kräver en noggrann och analytisk förmåga samt goda kommunikationsfärdigheter, eftersom man ofta samarbetar med både interna och externa intressenter.

Lön för Avtalssekreterare, kommun

Snittlönen för en Avtalssekreterare inom kommunal verksamhet är 55 300 kronor per månad. Det finns en viss löneskillnad mellan könen, där män i genomsnitt tjänar 57 800 kronor medan kvinnor tjänar 54 100 kronor. Detta innebär att kvinnor tjänar cirka 94% av vad män gör inom samma yrke. Jämfört med förra året har snittlönen ökat från 54 400 kronor till 55 300 kronor, vilket indikerar en positiv löneutveckling för yrket.

Utbildning och kvalifikationer

För att arbeta som Avtalssekreterare inom en kommun krävs ofta en högre utbildning inom juridik, exempelvis en juristexamen. Erfarenhet av förvaltningsrätt och avtalsrätt är särskilt meriterande. Många arbetsgivare värdesätter även tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig sektor eller kommunal verksamhet. Certifieringar eller specialiseringar inom avtalsförvaltning kan också vara fördelaktiga.

Förutsättningar för att få ett jobb som Avtalssekreterare

Arbetsförmedlingens bedömning för yrket är begränsad på grund av otillräckliga data, men generellt kan man säga att efterfrågan på kvalificerade jurister inom offentlig sektor är stabil. Konkurrensen kan vara hård, så det är viktigt att ha en stark utbildningsbakgrund och relevant arbetslivserfarenhet. Goda möjligheter till arbete finns främst i större städer och kommuner där behovet av juridisk expertis är större.

Arbetsförmåner

Förmåner för Avtalssekreterare kan variera mellan olika kommuner. Vanliga förmåner inkluderar betalda utbildningar och vidareutbildningar, vilket kan bidra till att hålla kunskaperna uppdaterade och relevanta. Andra förmåner kan inkludera betald mobiltelefon, friskvårdsbidrag och möjlighet till flexibel arbetstid, vilket kan bidra till en bättre balans mellan arbete och privatliv.

Vad man ska tänka på om man önskar jobba som Avtalssekreterare

Om du funderar på att bli Avtalssekreterare inom kommunal verksamhet är det viktigt att du har ett starkt intresse för juridik och avtal. Du bör vara noggrann, analytisk och ha god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt. Det är också fördelaktigt att ha en förståelse för hur offentlig sektor fungerar samt vara bekväm med att arbeta i en politiskt styrd organisation. Att hålla sig uppdaterad med lagändringar och nya regler inom avtalsrätt är också en viktig del av yrket.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en Avtalssekreterare, kommun är 71100 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar som privatanställd tjänsteman och har en eftergymnasial utbildning på 3 år eller mer. Den högsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 65100 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en Avtalssekreterare, kommun är 36800 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar inom den Offentlig sektorn och har en eftergymnasial utbildning kortare än 3 år. Den lägsta lönen för en man inom samma yrke är 51100 kr.
Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Avtalssekreterare, kommun har SSYK-koden 2615, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter