- Lönestatistik
- Anläggningsdykare
Anläggningsdykare lön
38 252 - 38 747 kr / månaden
Kvinnor tjänar 29710% av vad män gör.
Bygg & anläggning
Löneutveckling Anläggningsdykare
Lön och Arbete för Anläggningsdykare
Yrket anläggningsdykare är både spännande och utmanande, och det är ett yrke som kräver specifika färdigheter och utbildning. Snittlönen för en anläggningsdykare ligger på 38 747 kronor per månad, vilket är en ökning från förra årets snittlön på 38 434 kronor. Tyvärr saknas specifika löneuppgifter för män och kvinnor inom yrket, men det är känt att kvinnor tjänar 29 710% av vad män gör.
Arbetsuppgifter för Anläggningsdykare
Som anläggningsdykare arbetar man med att utföra olika typer av arbete under vattenytan. Det kan handla om att reparera och underhålla undervattensstrukturer som broar, hamnar och oljeplattformar. Andra arbetsuppgifter inkluderar inspektioner, installationer och svetsning under vatten. Arbetet kan vara fysiskt krävande och innebär ofta att man arbetar i svåra och riskfyllda miljöer.
Utbildning och Kvalifikationer
För att bli anläggningsdykare krävs det en specifik utbildning inom dykning, ofta kombinerat med teknisk utbildning inom exempelvis svetsning eller byggnadskonstruktion. I Sverige erbjuder flera yrkeshögskolor och dykarskolor specialiserade utbildningar för blivande anläggningsdykare. Certifiering från en erkänd dykorganisation är också ett krav för att få arbeta inom yrket.
Förutsättningar för att Få Jobb
För att lyckas som anläggningsdykare är det viktigt att ha god fysisk kondition och att vara bekväm med att arbeta under vatten. Erfarenhet inom bygg- och anläggningsbranschen är en fördel, liksom tekniska färdigheter inom svetsning och reparation. Säkerhet är en central aspekt av jobbet, så det är viktigt att följa strikta säkerhetsprotokoll och att vara utbildad i första hjälpen och räddningstekniker.
Eventuella Förmåner
Yrket som anläggningsdykare kan komma med vissa förmåner. Det är inte ovanligt att arbetsgivare erbjuder betalda utbildningar och certifieringar för att säkerställa att deras anställda har de nödvändiga färdigheterna och kunskaperna. Andra förmåner kan inkludera betald mobiltelefon och ersättning för specialutrustning som behövs för arbetet.
Sammanfattningsvis är anläggningsdykare ett yrke som kräver specifika färdigheter och utbildning, men som också erbjuder en konkurrenskraftig lön och möjlighet till specialiserade förmåner. Om du är intresserad av ett utmanande och dynamiskt arbete under vatten kan detta vara yrket för dig.
Lön fördelat på ålder och sektor
Om datan
All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB), Skatteverket samt Arbetsförmedlingen. Läs mer om vår data och våra datakällor här.
Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.
Yrket Anläggningsdykare har SSYK-koden 7115, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.
-
Sventab söker dyktekniker till sin verksamhet i Stockholm
Anläggningsdykare
-
Dyktekniker vid tekniskt systemstöd
Anläggningsdykare
-
Anläggningsdykare
-
Anläggningsdykare
-
Yrkesdykare till Västkustens Brygg & Transport
Anläggningsdykare
-
Grovarbetare inom bygg och anläggning
-
Kvalitetskoordinator, väg och vatten
Civilingenjörsyrken inom bygg och anläggning
-
Anläggningsarbetare
-
Träarbetare, snickare m.fl.
-
Gruv- och stenbrottsarbetare
-
VVS-montörer m.fl.
-
Förbättringar på Statsskuld.se: Nyheter & Uppdateringar
Tis, 17 dec 2024 - 08:56 -
Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
Tors, 23 maj 2024 - 22:26