Richard Andersson

Richard Andersson - Tis, 28 maj 2024 - 18:35

Nationalekonomi Allmänt
Välkommen till nya Statsskuld.se
5 Gilla

Varmt välkommen till nya och uppdaterade Statsskuld.se!

Ett stort tack till dig som besöker oss regelbundet och varmt välkommen tillbaka. Statsskuld.se har genomgått en omfattande uppdatering och vi är glada att kunna presentera vår nya, förbättrade version.

Historien bakom Statsskuld.se

Statsskuld.se skapades redan 2013, under en tid då statistik, offentlig data och övrig information började bli mer tillgänglig på internet. En av de stora aktörerna då var SCB, som erbjöd en stor mängd data men på ett sätt som ofta upplevdes som tråkigt och svårnavigerat. Detta inspirerade mig att skapa Statsskuld.se – en plats där data presenteras på ett mer lättförståeligt och engagerande sätt.

Efter mycket hårt arbete med att samla in och presentera data lyckades Statsskuld.se få fotfäste både på Google och i vardagliga samtal. Genom att folk tipsade varandra blev Statsskuld.se en av de största aktörerna på nätet som rapporterade statistik på ett intressant sätt.

Utmaningar och framgångar

Statsskulds framgång ledde till många jobberbjudanden och öppnade dörrar för mig på arbetsmarknaden. Jag har haft förmånen att arbeta hos stora arbetsgivare och lovande startups, vilket har varit fantastiskt för min karriär. Samtidigt som jag jobbade på andra projekt och företag, avancerade Statsskulds konkurrenter och utvecklade tjänster som till slut överträffade Statsskuld.

Nu är det dags för en uppdatering

Sedan början av maj har en tidig version av nya Statsskuld.se funnits ute. Den nya sidan är byggd på Laravel, ett modernt programmeringsramverk. Vi har implementerat många nya funktioner och sektioner, inklusive en helt ny sektion om elpriser, en tydligare presentation av både inflationen och styrräntan, samt en uppdaterad sektion om statsskulden.

Vi har också skapat en nyhetssektion där intressanta artiklar och nyheter kommer att publiceras. För att höja kvaliteten på vårt material och rätta till tidigare fel har vi även introducerat tre olika AI-profiler som kommer att hjälpa till med att uppdatera och skriva nyheter samt korrigera artiklar.

Förbättringar och framtida planer

En av de stora förbättringarna i nya Statsskuld.se är den uppdaterade lönekalkylatorn som nu ger samma resultat som Skatteverkets hemsida. Den omvända beräkningen av nettolön till bruttolön har också förbättrats. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra användarupplevelsen (UX) och användargränssnittet (UI) för att göra sidan mer intressant och informativ för dig.

Nyheter i Opinionssektionen och valutakurser

Opinionssektionen har uppdaterats och förbättrats på flera punkter, med tydligare diagram och fler datapunkter. Artiklar skapas varje gång en ny opinionsundersökning publiceras, vilket ger en djupare insikt i förändringar och trender.

Valutakurser har också uppdaterats med tydligare och bättre diagram. Vi har introducerat en förbättrad valutaväxlare som låter dig växla mellan olika valutor i realtid.

En helt ny sektion om dagsaktuella Elpriser

Elsektionen visar både en övergripande bild av elpriser och detaljerade data för de fyra olika elområdena i Sverige. Du kan även få information om hur mycket det kostar att använda hushållsapparater som dusch, diskmaskin eller att ladda en elbil under olika tidpunkter på dygnet. Vi presenterar både dagens och morgondagens elpriser för att hjälpa dig planera din energianvändning.

Yrkessektionen och bättre data

Alla yrken, över 7000 stycken, har fått mer omfattande data, detaljerade beskrivningar och en förbättrad design och UX. Detta gör det lättare för dig att hitta relevant information om löner, utbildning och arbetsmarknad för olika yrken.

Personlig motivation och framtid

Jag skapade ursprungligen Statsskuld.se för att jag själv behövde en sådan tjänst. Min ambition är att fortsätta förbättra sidan så att den kan vara till nytta för alla, samtidigt som jag tävlar med de bästa i branschen och utvecklar roliga och användbara verktyg. Detta projekt drivs av min passion och glädje för att skapa något helt själv, utan begränsningar eller styrning från andra.

Tack för att du besöker Statsskuld.se! Jag hoppas att du uppskattar de nya funktionerna och ser fram emot att fortsätta förbättra sidan för dig.

Sveriges Statsskuld

1 076 925 346 797KR
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Läs även
 • Bild som illustrerar Allmänt
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 18:35
 • Visa fler ->