Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - UZSKES
2023-07-22 - 2024-07-22 -11.52-0.97%

Valutaparet UZSKES: En Översikt

Valutaparet UZSKES representerar den uzbekiska som (UZS) och den kenyanska shillingen (KES). Dessa två valutor är viktiga för respektive länders ekonomier och används flitigt i internationell handel och finansiella transaktioner. På denna sida kan du enkelt konvertera mellan UZS och KES, samt många andra valutapar, genom att använda vår valutaväxlare.

Uzbekisk Som (UZS)

Den uzbekiska som (UZS) är den officiella valutan i Uzbekistan. Den infördes 1993 efter att landet blev självständigt från Sovjetunionen. Som är uppdelad i 100 tiyin, även om tiyin inte längre används i praktiska transaktioner. Uzbekistans centralbank ansvarar för utgivningen och regleringen av som.

Funktioner och Användning

Som används främst inom Uzbekistan och har en relativt låg växelkurs jämfört med större internationella valutor. Valutan påverkas starkt av landets ekonomiska politik och internationella handelsrelationer.

Kenyansk Shilling (KES)

Den kenyanska shillingen (KES) är den officiella valutan i Kenya. Den infördes 1966 och ersatte den tidigare östafrikanska shillingen. Shillingen är uppdelad i 100 cent och hanteras av Kenyas centralbank.

Funktioner och Användning

Kenyanska shillingen är en viktig valuta i Östafrika och används både inom landet och i internationell handel. Den är känd för sin stabilitet i regionen och påverkas av Kenyas ekonomiska tillstånd samt globala råvarupriser, eftersom Kenya är en stor exportör av jordbruksprodukter.

Konvertera UZS till KES och Vice Versa

För att konvertera mellan uzbekisk som (UZS) och kenyansk shilling (KES) kan du använda vår användarvänliga valutaväxlare. Följ dessa enkla steg:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (UZS eller KES).
  3. Välj målvaluta (KES eller UZS).
  4. Konverteringen sker automatiskt och du får resultatet direkt.

Förutom att konvertera mellan UZS och KES kan du även använda vår valutaväxlare för att konvertera mellan många andra internationella valutor. Ett diagram med historiska siffror för valutaparet presenteras tillsammans med konverteringen, vilket ger dig en bättre förståelse för valutornas utveckling över tid.

Sammanfattning

Uzbekisk som (UZS) och kenyansk shilling (KES) är två viktiga valutor i sina respektive regioner. Genom vår valutaväxlare kan du enkelt konvertera mellan dessa valutor och få tillgång till historiska data för att göra informerade beslut. Utforska möjligheterna med vår valutaväxlare och håll dig uppdaterad med de senaste valutakurserna.

10.68 SEK +0.02 SEK
1.56 SEK +0.00 SEK
11.62 SEK +0.00 SEK
0.98 SEK -0.0005 SEK
13.79 SEK +0.02 SEK
12.03 SEK +0.04 SEK