Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - USDLAK
2023-07-23 - 2024-07-23 0.00-3.83%

Valutakonvertering: USD till LAK

Att förstå valutakurser är avgörande för internationell handel och resor. Här tittar vi närmare på valutaparet USD/LAK, vilket representerar den amerikanska dollarn (USD) och den laotiska kipen (LAK). Genom att använda vår valutakonverterare kan du enkelt växla mellan dessa två valutor, samt många andra.

Amerikansk Dollar (USD)

Den amerikanska dollarn, ofta förkortad som USD, är världens mest använda reservvaluta och en av de mest handlade valutorna globalt. Den ges ut av USA:s centralbank, Federal Reserve, och används både inom landet och internationellt. Dollarn är känd för sin stabilitet och används ofta som referensvaluta i internationella transaktioner.

Laotisk Kip (LAK)

Den laotiska kipen, förkortad som LAK, är den officiella valutan i Laos. Kipen introducerades 1952 och har sedan dess genomgått flera förändringar. Valutan ges ut av Bank of the Lao P.D.R. och används enbart inom Laos. Trots att kipen inte är lika stark eller stabil som dollarn, är den viktig för den lokala ekonomin och dagliga transaktioner i Laos.

Så här använder du vår valutakonverterare

För att konvertera mellan USD och LAK, eller någon annan valuta, följ dessa enkla steg:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (t.ex. USD).
  3. Välj målvaluta (t.ex. LAK).
  4. Konverteringen sker automatiskt och du får resultatet direkt.

Förutom att få den aktuella växelkursen, kan du även se ett diagram med historiska siffror för valutaparet. Detta ger dig en bättre förståelse för hur kursen har förändrats över tid, vilket kan vara användbart för både resenärer och investerare.

Konvertera mellan olika valutor

Vår valutakonverterare är inte begränsad till USD och LAK. Du kan enkelt växla mellan olika valutor för att få den information du behöver, oavsett om du planerar en resa eller gör affärer internationellt. Ge det ett försök och upptäck hur enkelt det är att hålla koll på valutakurser!

10.77 SEK +0.04 SEK
1.57 SEK +0.00 SEK
11.69 SEK +0.01 SEK
0.98 SEK -0.0003 SEK
13.89 SEK +0.03 SEK
12.08 SEK +0.02 SEK