Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - USDAOA
2023-06-25 - 2024-06-25 +0.002.08%

Utforska Valutaparet USD/AOA

Valutaparet USD/AOA representerar växelkursen mellan den amerikanska dollarn (USD) och angolanska kwanza (AOA). I denna artikel kommer vi att ge en översikt över båda valutorna och deras betydelse i den globala ekonomin. Dessutom kan du enkelt konvertera mellan olika valutor direkt på denna sida med vår användarvänliga valutakonverterare.

Amerikanska Dollarn (USD)

Den amerikanska dollarn, ofta förkortad som USD, är världens mest använda valuta för internationella transaktioner och är den dominerande reservvalutan globalt. Den utfärdas av Federal Reserve, USA:s centralbank, och används både inom USA och i många andra länder som en stabil valuta. USD har en betydande påverkan på den globala ekonomin och används ofta som referenspunkt vid valutaväxling.

Angolanska Kwanza (AOA)

Angolanska kwanza, förkortad som AOA, är den officiella valutan i Angola. Den utfärdas av Angolas centralbank, Banco Nacional de Angola. Kwanza har genomgått flera förändringar sedan dess introduktion och är en viktig valuta i den afrikanska regionen. Den återspeglar landets ekonomiska tillstånd och används huvudsakligen inom Angola för inhemska transaktioner.

Så här använder du vår valutakonverterare

För att konvertera mellan olika valutor, inklusive USD och AOA, följ dessa enkla steg:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (t.ex. USD).
  3. Välj målvaluta (t.ex. AOA).
  4. Konverteringen sker automatiskt och resultatet visas direkt.

Du kan även se ett diagram med historiska siffror för valutaparet, vilket ger en översikt över hur växelkursen har förändrats över tid.

Slutsats

Att förstå valutaparet USD/AOA är viktigt för både investerare och resenärer. Med vår valutakonverterare kan du enkelt och snabbt växla mellan olika valutor och få en uppfattning om aktuella växelkurser. Utforska mer om valutakurser och gör dina konverteringar smidigt på samma sida.

10.47 SEK -0.0044 SEK
1.51 SEK -0.0025 SEK
11.23 SEK -0.0173 SEK
0.99 SEK -0.0033 SEK
13.29 SEK -0.0017 SEK
11.72 SEK -0.0080 SEK