Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - TRYUSD
2023-07-23 - 2024-07-23 +0.4718.05%

Valutaparet TRY/USD: En Översikt

Valutaparet TRY/USD representerar växelkursen mellan den turkiska liran (TRY) och den amerikanska dollarn (USD). Detta valutapar är av intresse för både investerare och resenärer som har behov av att växla mellan dessa två valutor. Här följer en kortfattad översikt över de båda valutorna.

Turkisk Lira (TRY)

Den turkiska liran är den officiella valutan i Turkiet och är förkortad som TRY. Liran har en lång historia och har genomgått flera förändringar och reformer under årens lopp. Den nuvarande versionen av liran infördes 2005 efter en valutareform som syftade till att stabilisera ekonomin och bekämpa inflationen. Turkiets centralbank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ansvarar för utgivningen och regleringen av liran.

Amerikansk Dollar (USD)

Den amerikanska dollarn, förkortad som USD, är den officiella valutan i USA och en av de mest använda och handlade valutorna i världen. Dollarn fungerar som en global reservvaluta och används ofta i internationella transaktioner. Den amerikanska centralbanken, Federal Reserve, ansvarar för penningpolitiken och utgivningen av dollarn. USD är känd för sin stabilitet och pålitlighet på den globala marknaden.

Konvertera Mellan Valutor

På denna sida kan du enkelt konvertera mellan olika valutor, inklusive TRY och USD. Så här fungerar valutakonverteraren:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta.
  3. Välj målvaluta.
  4. Därefter kommer konverteringen ske automatiskt.

Ett diagram med historiska siffror för valutaparet presenteras tillsammans med konverteringen, vilket ger dig en bättre förståelse för valutornas tidigare prestationer och trender.

Sammanfattning

Valutaparet TRY/USD är viktigt för både ekonomiska och praktiska ändamål. Genom att använda vår valutakonverterare kan du enkelt och snabbt växla mellan olika valutor och få tillgång till historiska data för att fatta informerade beslut.

10.72 SEK -0.0010 SEK
1.57 SEK +0.00 SEK
11.68 SEK +0.01 SEK
0.98 SEK +0.00 SEK
13.87 SEK +0.00 SEK
12.06 SEK +0.01 SEK