Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - PHPCHF
2023-07-23 - 2024-07-23 0.000.00%

Valutaparet PHP/CHF: Filippinska Peso och Schweiziska Franc

Valutaparet PHP/CHF representerar växelkursen mellan Filippinska Peso (PHP) och Schweiziska Franc (CHF). Filippinska Peso är den officiella valutan i Filippinerna och används i landets alla ekonomiska transaktioner. Schweiziska Franc är den officiella valutan i Schweiz och Liechtenstein, känd för sin stabilitet och används ofta som en säker tillflyktsort för investerare.

Filippinska Peso (PHP)

Filippinska Peso, förkortat PHP, är den officiella valutan i Filippinerna. Peso är uppdelad i 100 centavos eller sentimos på filippinska. Valutan utfärdas av Bangko Sentral ng Pilipinas (Centralbanken i Filippinerna). PHP används i alla typer av ekonomiska transaktioner i Filippinerna, från dagliga inköp till internationell handel.

Historik och Betydelse

Filippinska Peso har en rik historia som går tillbaka till den spanska kolonialtiden. Den har genomgått flera förändringar och reformer för att stabilisera ekonomin och stödja landets utveckling. Idag är PHP en viktig valuta i Sydostasien och spelar en central roll i regionens ekonomi.

Schweiziska Franc (CHF)

Schweiziska Franc, förkortat CHF, är den officiella valutan i Schweiz och Liechtenstein. Francen är känd för sin stabilitet och används ofta som en säker tillflyktsort för investerare under ekonomiska osäkerheter. CHF utfärdas av Schweiziska Nationalbanken (SNB) och är uppdelad i 100 rappen (centimes på franska).

Stabilitet och Internationell Betydelse

Schweiziska Franc är en av de mest stabila valutorna i världen, vilket gör den attraktiv för investerare som söker säkerhet. Schweiz har en stark ekonomi och ett stabilt politiskt system, vilket ytterligare bidrar till francens pålitlighet. CHF används ofta i internationella transaktioner och är en viktig valuta på de globala finansmarknaderna.

Konvertera Mellan Valutor

På vår hemsida kan du enkelt konvertera mellan olika valutor, inklusive PHP och CHF. Följ dessa enkla steg för att göra en konvertering:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (t.ex. PHP).
  3. Välj målvaluta (t.ex. CHF).
  4. Konverteringen sker automatiskt och du får omedelbart resultatet.

Förutom att konvertera mellan PHP och CHF, kan du även konvertera mellan många andra valutor på samma sida. Dessutom presenteras ett diagram med historiska siffror för valutaparet, vilket ger dig en översikt över hur växelkursen har utvecklats över tid.

10.77 SEK +0.05 SEK
1.57 SEK +0.00 SEK
11.69 SEK +0.02 SEK
0.98 SEK -0.0009 SEK
13.90 SEK +0.04 SEK
12.08 SEK +0.02 SEK