Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - NGNPYG
2023-06-24 - 2024-06-24 +58.2067.48%

Valutaparet PYG/NGR: En Översikt

Valutaparet PYG/NGR representerar utbytet mellan den paraguayanska guaranín (PYG) och den nigerianska nairan (NGN). Att förstå dessa valutor och deras växelkurser kan vara avgörande för både investerare och resenärer som planerar att besöka Paraguay eller Nigeria.

Paraguayansk Guaraní (PYG)

Den paraguayanska guaranín är den officiella valutan i Paraguay. Den infördes 1944 och har sedan dess varit landets primära betalningsmedel. Guaranín är uppdelad i 100 céntimos, även om céntimos-mynt sällan används på grund av inflationens påverkan på deras värde.

Ekonomisk Bakgrund

Paraguays ekonomi är starkt beroende av jordbruk, med soja och nötkött som de främsta exportvarorna. Den ekonomiska stabiliteten i landet påverkar direkt värdet på guaranín.

Nigeriansk Naira (NGN)

Den nigerianska nairan är den officiella valutan i Nigeria och infördes 1973, då den ersatte det tidigare nigerianska pundet. Nairan är uppdelad i 100 kobo, och sedlarna finns i olika valörer.

Ekonomisk Bakgrund

Nigeria har en av Afrikas största ekonomier och är en av världens största oljeproducenter. Landets ekonomi är dock diversifierad och inkluderar jordbruk, telekommunikation och finanssektorn. Värdet på nairan påverkas av både inhemska och internationella faktorer, inklusive oljepriser.

Konvertering Mellan PYG och NGN

För att konvertera mellan PYG och NGN kan du använda vår valutakonverterare. Följ dessa enkla steg:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (PYG eller NGN).
  3. Välj målvaluta (NGN eller PYG).
  4. Konverteringen sker automatiskt och du får direkt resultatet.

Tillsammans med konverteringen presenteras ett diagram med historiska siffror för valutaparet PYG/NGN. Detta hjälper dig att få en bättre förståelse för valutornas tidigare prestationer och kan vara användbart för att fatta informerade beslut.

Sammanfattning

Att förstå valutaparet PYG/NGN är viktigt för dem som är involverade i affärer eller resor mellan Paraguay och Nigeria. Använd vår valutakonverterare för att enkelt och snabbt konvertera mellan dessa valutor och få tillgång till historiska data för att stödja dina beslut.

10.50 SEK -0.0360 SEK
1.51 SEK -0.0025 SEK
11.24 SEK -0.0276 SEK
0.99 SEK -0.0020 SEK
13.28 SEK -0.0251 SEK
11.75 SEK -0.0230 SEK