Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - NGNMZN
2023-07-17 - 2024-07-17 +68.5879.52%

Utforska Valutaparet NGN/MZN

Valutaparet NGN/MZN representerar växelkursen mellan den nigerianska nairan (NGN) och den moçambikiska meticalen (MZN). Dessa två valutor är viktiga för ekonomierna i Nigeria och Moçambique, och deras växelkurser påverkar handel, investeringar och ekonomisk stabilitet i regionen.

Nigerianska Nairan (NGN)

Den nigerianska nairan (NGN) är den officiella valutan i Nigeria, Afrikas mest folkrika land och en av kontinentens största ekonomier. Nairan infördes 1973 och ersatte det tidigare nigerianska pundet. Valutan utfärdas av Central Bank of Nigeria och används flitigt i både inhemsk handel och internationella transaktioner.

Ekonomisk Betydelse

Nigeria är en av världens största oljeproducenter, och oljeindustrin spelar en avgörande roll i landets ekonomi. Fluktuationer i oljepriserna kan därför ha en betydande inverkan på värdet av nairan. Dessutom påverkas valutan av politiska faktorer och ekonomiska reformer inom landet.

Moçambikiska Meticalen (MZN)

Den moçambikiska meticalen (MZN) är den officiella valutan i Moçambique, ett land beläget i sydöstra Afrika. Meticalen infördes 1980 och ersatte den tidigare moçambikiska escudon. Valutan utfärdas av Banco de Moçambique och används i alla typer av ekonomiska transaktioner inom landet.

Ekonomisk Betydelse

Moçambique har en diversifierad ekonomi med starka sektorer inom jordbruk, gruvdrift och energi. Naturresurser som kol och naturgas är viktiga exportvaror som påverkar meticalens värde. Politiska stabilitet och ekonomiska reformer är också faktorer som påverkar valutans växelkurs.

Konvertera Mellan NGN och MZN

På vår hemsida kan du enkelt konvertera mellan olika valutor, inklusive NGN och MZN. Följ dessa enkla steg för att genomföra en konvertering:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (NGN eller MZN).
  3. Välj målvaluta (NGN eller MZN).
  4. Konverteringen sker automatiskt och du får resultatet direkt.

Ett diagram med historiska siffror för valutaparet NGN/MZN presenteras tillsammans med konverteringen, vilket ger dig en tydlig bild av hur växelkursen har förändrats över tid.

Slutsats

Att förstå valutaparet NGN/MZN är viktigt för att kunna fatta välgrundade ekonomiska beslut, särskilt för de som är involverade i handel och investeringar i Nigeria och Moçambique. Använd vår valutakonverterare för att snabbt och enkelt växla mellan olika valutor och få tillgång till historiska data för att bättre förstå marknadstrender.

10.52 SEK -0.0675 SEK
1.54 SEK -0.0060 SEK
11.50 SEK -0.0436 SEK
0.98 SEK -0.0023 SEK
13.71 SEK -0.0274 SEK
11.85 SEK -0.0019 SEK