Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - MKDUSD
2023-07-25 - 2024-07-25 -0.18-3.23%

Valutakurser och Valutaparet USDMKD

Valutakurser är en central del av internationell handel och ekonomi. De påverkar allt från resor till investeringar och företagsverksamhet. Ett av de många valutapar som handlas på marknaden är USDMKD, vilket representerar växelkursen mellan den amerikanska dollarn (USD) och den nordmakedonska denaren (MKD).

Den Amerikanska Dollarn (USD)

Den amerikanska dollarn är världens mest använda valuta och fungerar som en global reservvaluta. Den har stor inverkan på internationella marknader och används ofta som referenspunkt för andra valutors värde. USD är känd för sin stabilitet och används i stora delar av internationell handel och finans.

Den Nordmakedonska Denaren (MKD)

Den nordmakedonska denaren är den officiella valutan i Nordmakedonien. Den infördes 1993 efter att landet blev självständigt från det tidigare Jugoslavien. MKD är en mindre valuta jämfört med USD och används främst inom Nordmakedonien. Valutans värde kan påverkas av både inhemska och internationella ekonomiska faktorer.

Konvertera Mellan USD och MKD

På vår hemsida kan du enkelt konvertera mellan USD och MKD, samt många andra valutor. Vår valutaväxlare gör det smidigt att se aktuella växelkurser och historiska data.

Såhär Fungerar Vår Valutakonverterare

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta.
  3. Välj målvaluta.
  4. Därefter kommer konverteringen ske automatiskt.

Förutom att visa den aktuella växelkursen, erbjuder vi även ett diagram med historiska siffror för valutaparet. Detta ger dig en bättre förståelse för hur valutorna har presterat över tid.

Sammanfattning

Att förstå valutakurser och hur de påverkar internationella transaktioner är viktigt för både privatpersoner och företag. Med vår valutakonverterare kan du enkelt och snabbt konvertera mellan olika valutor, inklusive USD och MKD, och få tillgång till historisk data för att göra bättre informerade beslut.

10.81 SEK +0.02 SEK
1.57 SEK +0.01 SEK
11.73 SEK +0.04 SEK
0.98 SEK +0.00 SEK
13.92 SEK +0.00 SEK
12.28 SEK +0.10 SEK