Valutakurser

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - MKDTJS
2023-06-13 - 2024-06-13 +0.050.98%

Valutaparet MKD/TJS: En översikt

Valutaparet MKD/TJS representerar växelkursen mellan Nordmakedoniens denar (MKD) och Tadzjikistans somoni (TJS). För investerare och resenärer som är intresserade av dessa två valutor är det viktigt att förstå deras bakgrund och aktuella växelkurs för att fatta välgrundade beslut.

Nordmakedoniens Denar (MKD)

Den nordmakedonska denaren (MKD) är den officiella valutan i Nordmakedonien. Den infördes 1993 efter landets självständighet från Jugoslavien. Denaren är uppdelad i 100 deni och dess symbol är ден. Centralbanken i Nordmakedonien, National Bank of the Republic of North Macedonia, ansvarar för att utfärda och reglera valutan.

Funktioner och Egenskaper

Den nordmakedonska denaren är känd för sin stabilitet i regionen och används i stor utsträckning inom både inhemsk handel och internationella transaktioner. Valutan har en relativt låg inflationstakt, vilket gör den attraktiv för investerare.

Tadzjikistans Somoni (TJS)

Somonin (TJS) är den officiella valutan i Tadzjikistan och infördes 2000, ersättande den tidigare tadzjikiska rubeln. Valutan är uppkallad efter Ismoil Somoni, en nationell hjälte och grundare av den första tadzjikiska staten. Somonin är uppdelad i 100 diram och dess symbol är смн.

Funktioner och Egenskaper

Tadzjikistans somoni har upplevt en viss volatilitet på grund av ekonomiska utmaningar i regionen, men den spelar fortfarande en viktig roll i den lokala ekonomin. Centralbanken i Tadzjikistan, National Bank of Tajikistan, ansvarar för att utfärda och reglera valutan.

Konvertera MKD till TJS och Vice Versa

På vår webbplats kan du enkelt konvertera mellan MKD och TJS, samt många andra valutor. Följ dessa enkla steg:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (t.ex. MKD).
  3. Välj målvaluta (t.ex. TJS).
  4. Konverteringen sker automatiskt och du får se det aktuella växelkurser.

För att hjälpa dig att fatta bättre beslut, visar vi även ett diagram med historiska växelkurser för valutaparet MKD/TJS. Detta ger dig en visuell översikt över hur växelkursen har förändrats över tid.

Slutsats

Att förstå valutaparet MKD/TJS och hur du kan konvertera mellan dessa valutor är avgörande för både investerare och resenärer. Genom att använda vår valutakonverterare kan du enkelt och snabbt få den information du behöver.

10.39 SEK +0.00 SEK
1.51 SEK +0.00 SEK
11.23 SEK +0.01 SEK
0.98 SEK +0.00 SEK
13.29 SEK -0.0010 SEK
11.62 SEK +0.00 SEK