Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - KZTVND
2023-06-21 - 2024-06-21 +0.952.21%

Valutakurser och Valutaparet VND/KZT

Valutaparet VND/KZT representerar växelkursen mellan den vietnamesiska dong (VND) och den kazakiska tenge (KZT). För att förstå dynamiken mellan dessa två valutor är det viktigt att känna till deras respektive ekonomiska bakgrunder och faktorer som påverkar deras värde.

Vietnamesiska Dong (VND)

Den vietnamesiska dong (VND) är den officiella valutan i Vietnam. Den infördes 1978 och har sedan dess varit en viktig del av landets ekonomi. Vietnam har en snabbt växande ekonomi med stark exportsektor, särskilt inom jordbruk, textilier och elektronik. VND:s värde påverkas av faktorer som landets handelsbalans, inflation och centralbankens penningpolitik.

Kazakiska Tenge (KZT)

Den kazakiska tenge (KZT) är den officiella valutan i Kazakstan. Den infördes 1993 efter landets självständighet från Sovjetunionen. Kazakstan är rikt på naturresurser, särskilt olja och gas, vilket gör att KZT:s värde ofta är kopplat till energipriser. Andra faktorer som påverkar tenge inkluderar landets ekonomiska tillväxt, inflationsnivåer och centralbankens politik.

Konvertera Mellan VND och KZT

På vår hemsida kan du enkelt konvertera mellan VND och KZT samt andra valutor. Följ dessa enkla steg:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta.
  3. Välj målvaluta.
  4. Därefter kommer konverteringen ske automatiskt.

Förutom att erbjuda direkta konverteringar, visar vi även ett diagram med historiska siffror för valutaparet, vilket hjälper dig att fatta välgrundade beslut baserat på tidigare trender.

Slutsats

Att förstå valutaparet VND/KZT och faktorer som påverkar deras värde kan vara avgörande för investerare och företag som är verksamma i Vietnam och Kazakstan. Använd vår valutakonverterare för att enkelt och snabbt konvertera mellan olika valutor och få en bättre insikt i historiska valutakurser.

10.52 SEK +0.02 SEK
1.51 SEK -0.0005 SEK
11.24 SEK -0.0042 SEK
0.99 SEK -0.0010 SEK
13.30 SEK +0.00 SEK
11.81 SEK +0.03 SEK