Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - KGSKGS
2023-06-25 - 2024-06-25 -0.30-3.56%

Valutaparet KGSKGS: En Översikt

Valutaparet KGSKGS består av två valutor: Kirgizistans som (KGS) och Kazakstans tenge (KZT). Dessa valutor används i två av Centralasiens mest dynamiska ekonomier. Här ger vi en kortfattad översikt över dessa valutor och deras respektive ekonomiska bakgrunder.

Kirgizistans som (KGS)

Kirgizistans som (KGS) är den officiella valutan i Kirgizistan. Den infördes 1993 och ersatte den tidigare sovjetiska rubeln. Kirgizistans ekonomi är starkt beroende av jordbruk, gruvdrift och remitteringar från utomlands. Som en relativt ung valuta har KGS upplevt fluktuationer beroende på inhemska och globala ekonomiska faktorer.

Kazakstans tenge (KZT)

Kazakstans tenge (KZT) är den officiella valutan i Kazakstan och infördes 1993, samma år som Kirgizistans som. Kazakstans ekonomi är en av de största i Centralasien och är starkt beroende av olje- och gasexporter. Tenge har också sett betydande fluktuationer, särskilt i samband med råvarupriser och geopolitiska händelser.

Konvertera Mellan KGS och KZT

På vår sida kan du enkelt konvertera mellan KGS och KZT, samt många andra valutapar. Följ dessa enkla steg för att använda vår valutakonverterare:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (t.ex. KGS).
  3. Välj målvaluta (t.ex. KZT).
  4. Konverteringen sker automatiskt.

För att hjälpa dig att fatta informerade beslut visar vi även ett diagram med historiska siffror för valutaparet KGS/KZT.

Sammanfattning

Kirgizistans som och Kazakstans tenge är två viktiga valutor i Centralasien. Oavsett om du gör affärer i regionen eller bara är nyfiken på dessa valutor, kan vår valutakonverterare hjälpa dig att snabbt och enkelt konvertera mellan KGS och KZT. Dessutom erbjuder vi historiska data för att ge dig en bättre förståelse för valutaförändringar över tid.

10.51 SEK +0.03 SEK
1.51 SEK +0.00 SEK
11.26 SEK +0.02 SEK
0.99 SEK -0.0037 SEK
13.33 SEK +0.05 SEK
11.75 SEK +0.02 SEK