Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - KESVND
2023-06-19 - 2024-06-19 -3.24-20.69%

Valutakurser och Valutaparet VND/KES

Valutamarknaden är en dynamisk och komplex värld där valutakurser ständigt fluktuerar baserat på en mängd olika faktorer. I denna artikel kommer vi att fokusera på valutaparet VND/KES, som representerar den vietnamesiska dong (VND) och den kenyanska shilling (KES). Vi kommer att ge en kortfattad översikt över dessa två valutor och deras respektive ekonomiska bakgrunder.

Vietnamesiska Dong (VND)

Den vietnamesiska dong (VND) är den officiella valutan i Vietnam, ett land beläget i Sydostasien. Dong har varit Vietnams valuta sedan 1978 och utfärdas av Vietnams centralbank, State Bank of Vietnam. Vietnam har en av de snabbast växande ekonomierna i världen, driven av stark exportsektor, tillverkningsindustri och en växande tjänstesektor. Trots denna ekonomiska tillväxt har dong historiskt sett haft en låg växelkurs jämfört med många andra valutor, vilket reflekterar landets ekonomiska politik och inflationsutmaningar.

Kenyanska Shilling (KES)

Den kenyanska shilling (KES) är den officiella valutan i Kenya, ett land i Östafrika. Shillingen infördes 1966 och utfärdas av Central Bank of Kenya. Kenyas ekonomi är diversifierad med jordbruk, turism, och tjänstesektorn som viktiga bidragsgivare. Landet har också en växande teknologisektor, ofta kallad "Silicon Savannah". Den kenyanska shilling har genom åren varit relativt stabil, men påverkas av både inhemska och globala ekonomiska faktorer.

Så här fungerar vår valutakonverterare

På vår hemsida kan du enkelt konvertera mellan olika valutor, inklusive VND och KES. Följ dessa enkla steg:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (t.ex. VND).
  3. Välj målvaluta (t.ex. KES).
  4. Konverteringen sker automatiskt och resultatet visas omedelbart.

För att ge en bättre förståelse för valutaparets historiska utveckling, presenteras även ett diagram med historiska siffror för valutaparet VND/KES tillsammans med konverteringen.

Konvertera mellan olika valutor

Förutom valutaparet VND/KES, erbjuder vi möjligheten att konvertera mellan en mängd olika valutor. Oavsett om du behöver växla euro till dollar eller yen till pund, kan vår valutakonverterare hjälpa dig att få aktuella växelkurser snabbt och enkelt.

Utforska vår valutakonverterare idag och få de senaste växelkurserna för alla dina behov.

10.42 SEK -0.0164 SEK
1.50 SEK -0.0028 SEK
11.19 SEK -0.0205 SEK
0.99 SEK -0.0007 SEK
13.26 SEK +0.00 SEK
11.79 SEK -0.0177 SEK