Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - JPYYER
2023-07-15 - 2024-07-15 +1.3610.08%

Valutaparet YER/JPY: En Översikt

Valutaparet YER/JPY representerar konverteringen mellan Jemenitisk rial (YER) och Japanska yen (JPY). Denna artikel ger en kortfattad översikt av båda valutorna och deras respektive ekonomiska bakgrunder. Dessutom kan du på denna sida enkelt konvertera mellan olika valutor med hjälp av vår smidiga valutakonverterare.

Jemenitisk Rial (YER)

Jemenitisk rial är den officiella valutan i Jemen och förkortas som YER. Den infördes 1990 efter föreningen av Nord- och Sydjemen. Ekonomin i Jemen är starkt beroende av oljeexport och jordbruk, men landet har också mött betydande ekonomiska utmaningar på grund av politisk instabilitet och konflikter.

Historisk Utveckling av YER

Historiskt sett har värdet på jemenitisk rial varit instabilt, vilket speglar de ekonomiska och politiska utmaningar som landet står inför. Växelkursen påverkas av faktorer som inflation, handelsbalans och internationella relationer.

Japanska Yen (JPY)

Japanska yen är den officiella valutan i Japan och förkortas som JPY. Yen är en av världens mest handlade valutor och är känd för sin stabilitet. Japans ekonomi är en av de största och mest utvecklade i världen, med starka industrier inom teknik, bilproduktion och elektronik.

Historisk Utveckling av JPY

Japanska yen har en lång historia av stabilitet och låg inflation. Valutan är ofta en säker tillflyktsort för investerare under perioder av global ekonomisk osäkerhet. Japans centralbank spelar en aktiv roll i att övervaka och styra valutans värde genom olika penningpolitiska åtgärder.

Konvertera Valutor Enkelt

På denna sida kan du enkelt konvertera mellan olika valutor, inklusive YER och JPY. Följ dessa steg för att använda valutakonverteraren:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta.
  3. Välj målvaluta.
  4. Konverteringen sker automatiskt och du får se resultatet direkt.

Ett diagram med historiska siffror för valutaparet YER/JPY presenteras tillsammans med konverteringen för att ge dig en bättre förståelse av valutornas utveckling över tid.

10.61 SEK +0.07 SEK
1.55 SEK +0.01 SEK
11.56 SEK +0.05 SEK
0.98 SEK +0.00 SEK
13.75 SEK +0.10 SEK
11.84 SEK +0.06 SEK