Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - IDRZAR
2023-06-17 - 2024-06-17 +156.2911.10%

Valutaparet IDR/ZAR: Indonesiska Rupiah och Sydafrikanska Rand

Valutaparet IDR/ZAR representerar växelkursen mellan den Indonesiska Rupiah (IDR) och den Sydafrikanska Rand (ZAR). Båda dessa valutor är viktiga inom sina respektive regioner och används flitigt i internationell handel och investeringar.

Indonesiska Rupiah (IDR)

Den Indonesiska Rupiah är den officiella valutan i Indonesien, en av Sydostasiens största ekonomier. Valutakoden för Rupiah är IDR och den ges ut av Bank Indonesia. Indonesien har en diversifierad ekonomi med starka sektorer inom jordbruk, tillverkning och tjänster. Rupiahens värde kan påverkas av faktorer som råvarupriser, politisk stabilitet och internationella handelsavtal.

Sydafrikanska Rand (ZAR)

Den Sydafrikanska Rand är den officiella valutan i Sydafrika, en av Afrikas största och mest utvecklade ekonomier. Valutakoden för Rand är ZAR och den ges ut av South African Reserve Bank. Sydafrika är känt för sina rika naturresurser, särskilt inom gruvindustrin. Randens värde kan påverkas av faktorer som råvarupriser, ekonomisk politik och internationella relationer.

Konvertera Mellan Valutor

På denna sida kan du enkelt konvertera mellan olika valutor, inklusive IDR och ZAR. Så här gör du:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta.
  3. Välj målvaluta.
  4. Därefter kommer konverteringen ske automatiskt.

Ett diagram med historiska siffror för valutaparet presenteras tillsammans med konverteringen, vilket ger dig en tydlig bild av hur växelkursen har utvecklats över tid.

Sammanfattning

Valutaparet IDR/ZAR är en viktig indikator på de ekonomiska relationerna mellan Indonesien och Sydafrika. Genom att använda vår valutakonverterare kan du enkelt och snabbt få aktuella växelkurser och historiska data för att fatta välgrundade beslut.

10.53 SEK -0.0011 SEK
1.51 SEK +0.00 SEK
11.28 SEK -0.0055 SEK
0.98 SEK -0.0027 SEK
13.35 SEK -0.0063 SEK
11.80 SEK -0.0316 SEK