Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - GTQGMD
2023-07-23 - 2024-07-23 -0.03-3.76%

Valutakurser och Valutaparet GTQ/GMD

Valutamarknaden är en dynamisk och komplex arena där valutakurser ständigt fluktuerar beroende på en mängd olika faktorer. I denna artikel kommer vi att fokusera på valutaparet GTQ/GMD, vilket representerar Guatemalas quetzal (GTQ) och Gambias dalasi (GMD). Dessa valutor har sina egna unika egenskaper och ekonomiska bakgrunder, vilket gör dem intressanta att analysera.

Guatemalas Quetzal (GTQ)

Guatemalas quetzal är den officiella valutan i Guatemala och har varit i bruk sedan 1925. Valutan är uppkallad efter den nationella fågeln, quetzal, som symboliserar frihet och självständighet. Den guatemalanska ekonomin är diversifierad med starka sektorer inom jordbruk, industri och tjänster. Quetzalen är en stabil valuta i regionen och används flitigt i både inrikes och internationella transaktioner.

Gambias Dalasi (GMD)

Gambias dalasi är den officiella valutan i Gambia och har varit i bruk sedan 1971. Dalasin är uppdelad i 100 bututs och används huvudsakligen inom landets gränser. Gambias ekonomi är starkt beroende av jordbruk, särskilt jordnötter, samt turism och fiske. Valutan kan vara mer volatil på grund av landets mindre ekonomiska storlek och beroende av specifika sektorer.

Konvertera Mellan GTQ och GMD

På vår hemsida kan du enkelt konvertera mellan olika valutor, inklusive GTQ och GMD. Vår valutakonverterare är användarvänlig och effektiv. Följ dessa enkla steg för att genomföra en konvertering:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (t.ex. GTQ).
  3. Välj målvaluta (t.ex. GMD).
  4. Konverteringen sker automatiskt och resultatet visas omedelbart.

Förutom att visa den aktuella växlingskursen, erbjuder vi även ett diagram med historiska siffror för valutaparet GTQ/GMD. Detta ger dig en bättre förståelse för hur valutorna har presterat över tid och kan hjälpa dig att fatta informerade beslut.

Sammanfattning

Valutaparet GTQ/GMD är ett intressant exempel på hur olika ekonomiska faktorer kan påverka valutakurser. Genom att använda vår valutakonverterare kan du enkelt växla mellan dessa och andra valutor, samt få tillgång till historiska data för att bättre förstå marknadens dynamik.

10.76 SEK +0.04 SEK
1.57 SEK +0.00 SEK
11.68 SEK +0.01 SEK
0.98 SEK -0.0024 SEK
13.90 SEK +0.04 SEK
12.07 SEK +0.02 SEK