Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - GMDANG
2023-07-16 - 2024-07-16 -0.06-0.96%

Valutaparet GMD/ANG: En Översikt

Valutaparet GMD/ANG representerar växelkursen mellan Gambiska Dalasi (GMD) och Nederländska Antiller Gulden (ANG). Både GMD och ANG är viktiga valutor i sina respektive regioner och används i olika ekonomiska sammanhang. I denna artikel kommer vi att ge en kortfattad översikt över dessa valutor och hur du enkelt kan konvertera mellan dem med hjälp av vår valutakonverterare.

Gambiska Dalasi (GMD)

Gambiska Dalasi är den officiella valutan i Gambia, en liten nation i Västafrika. Dalasin infördes 1971 och ersatte den tidigare Gambiska pundet. Valutan är uppdelad i 100 bututs. Gambia är känd för sin jordbruksbaserade ekonomi, där jordnötter utgör en stor del av exporten. Dalasin spelar en viktig roll i landets ekonomiska aktiviteter och internationella handel.

Nederländska Antiller Gulden (ANG)

Nederländska Antiller Gulden är den officiella valutan i Curaçao och Sint Maarten, två autonoma länder inom Konungariket Nederländerna. Valutan infördes 1828 och är uppdelad i 100 cent. ANG är kopplad till den amerikanska dollarn (USD) med en fast växelkurs, vilket ger en stabil grund för ekonomiska transaktioner i regionen. Curaçao och Sint Maarten har en diversifierad ekonomi med starka inslag av turism, finansiella tjänster och handel.

Konvertera Mellan Valutor

På vår hemsida kan du enkelt konvertera mellan olika valutor, inklusive GMD och ANG, med hjälp av vår användarvänliga valutakonverterare. Följ dessa enkla steg:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (t.ex. GMD).
  3. Välj målvaluta (t.ex. ANG).
  4. Därefter kommer konverteringen ske automatiskt.

Ett diagram med historiska siffror för valutaparet presenteras tillsammans med konverteringen, vilket ger dig en bättre förståelse för hur växelkursen har utvecklats över tid.

Slutsats

Oavsett om du är en resenär, en affärsman eller bara nyfiken på valutakurser, erbjuder vår valutakonverterare ett enkelt och effektivt sätt att konvertera mellan Gambiska Dalasi och Nederländska Antiller Gulden. Utforska vår hemsida för att dra nytta av denna praktiska funktion och få tillgång till historiska växelkurser för att fatta välgrundade beslut.

10.62 SEK +0.01 SEK
1.55 SEK +0.00 SEK
11.57 SEK +0.01 SEK
0.98 SEK -0.0011 SEK
13.76 SEK +0.01 SEK
11.86 SEK +0.02 SEK