Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - GIPHRK
2023-07-24 - 2024-07-24 0.00-4.75%

Utforska Valutaparet GIP/HRK: Gibraltar Pund och Kroatisk Kuna

Valutaparet GIP/HRK representerar växelkursen mellan Gibraltar Pund (GIP) och Kroatisk Kuna (HRK). Båda dessa valutor har unika egenskaper och spelar viktiga roller i sina respektive ekonomier. På denna sida kan du enkelt konvertera mellan GIP och HRK samt andra valutor genom vår användarvänliga valutakonverterare.

Gibraltar Pund (GIP)

Gibraltar Pund, förkortat som GIP, är den officiella valutan i Gibraltar, ett brittiskt utomeuropeiskt territorium beläget vid den södra spetsen av den iberiska halvön. GIP är knuten till det brittiska pundet (GBP) i förhållandet 1:1, vilket innebär att dess värde är fastställt i förhållande till GBP. Denna valuta används främst inom Gibraltar och accepteras inte allmänt utanför territoriet.

Kroatisk Kuna (HRK)

Kroatisk Kuna, förkortat som HRK, är den officiella valutan i Kroatien. Namnet "Kuna" betyder mård på kroatiska, och valutan introducerades 1994 efter att ha ersatt den tidigare valutan, den kroatiska dinaren. HRK är en flytande valuta, vilket innebär att dess växelkurs bestäms av marknadens efterfrågan och utbud. Kroatien är medlem i Europeiska unionen och förväntas på sikt övergå till euron (EUR).

Så här använder du vår valutakonverterare

Med vår valutakonverterare kan du enkelt och snabbt konvertera mellan GIP och HRK samt andra valutor. Följ dessa steg:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta.
  3. Välj målvaluta.
  4. Konverteringen sker automatiskt och resultatet visas direkt.

Förutom direkta konverteringar erbjuder vi även ett diagram med historiska siffror för valutaparet GIP/HRK, vilket ger dig möjlighet att analysera tidigare trender och fatta informerade beslut.

Slutsats

Valutaparet GIP/HRK ger en intressant inblick i växelkursdynamiken mellan Gibraltar och Kroatien. Oavsett om du är en resenär, investerare eller bara nyfiken på valutamarknaderna, erbjuder vår valutakonverterare ett enkelt och effektivt verktyg för dina behov. Utforska och konvertera mellan olika valutor direkt på vår sida för att få de senaste och mest exakta växelkurserna.

10.79 SEK +0.02 SEK
1.57 SEK +0.00 SEK
11.70 SEK +0.01 SEK
0.98 SEK -0.0005 SEK
13.92 SEK +0.03 SEK
12.16 SEK +0.08 SEK